Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018 12:54

Εργα ύδρευσης ζητούν στην Οιχαλία

Εργα ύδρευσης ζητούν στην Οιχαλία

Εργα ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού 3.777.000 ευρώ ζητεί ο Δήμος Οιχαλίας να χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου και συγκεκριμένα από τη δράση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η δράση, όπως εξήγησε προς το Σώμα ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μακρυνιώτης, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και περιλαμβάνει νέα έργα με αντικείμενο την εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού νερού για ανθρώπινη κατανάλωση, καθώς και έργα διαχείρισης υδάτων και εξοικονόμησης πόσιμου νερού, τα οποία συνάδουν με τις κατευθύνσεις του σχεδίου διαχείρισης υδατικών διαμερισμάτων, καθώς και έργα που αφορούν σε προστασία της ανθρώπινης υγείας από κατανάλωση ακατάλληλου πόσιμου νερού.

Οι σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στην πρόσφατη συνεδρίασή του το περασμένο Σάββατο 3 Μαρτίου, αφορούν ειδικότερα:

α) Την αντικατάσταση του καταθλιπτικού αγωγού του Συνδέσμου, από τον Αγιο Φλώρο έως την υδατοδεξαμενή του Μελιγαλά, έργο προϋπολογισμού 2.019.000 ευρώ. Η υποβολή της σχετικής πρότασης προς χρηματοδότηση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Ντονάς (από τη μείζονα μειοψηφία) και ο ανεξάρτητος Δημήτρης Παναγιωτόπουλος δήλωσαν, ο πρώτος ότι συναινεί “όπου υπάρχει θετική γνώμη των Τοπικών Συμβουλίων” και ο δεύτερος ότι ψηφίζει “τον αγωγό από τον Αγιο Φλώρο έως τη δεξαμενή Μελιγαλά”.

β) Την αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης Συνδέσμου Αγίου Φλώρου, Μελιγαλά, Σολακίου, Οιχαλίας, Σιάμου, Μαγούλας και Στενυκλάρου, έργο προϋπολογισμού 1.151.000 ευρώ. Η υποβολή της σχετικής πρότασης προς χρηματοδότηση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς καταψήφισε ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Σπύρος Αδαμόπουλος, ενώ ο Ηλ. Ντονάς από τη μείζονα μειοψηφία δήλωσε και πάλι ότι συναινεί “όπου υπάρχει θετική γνώμη των Τοπικών Συμβουλίων”.

γ) Την αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης στο Διαβολίτσι, το Μίλα και τη Σκάλα, έργο προϋπολογισμού 607.000 ευρώ. Η υποβολή της σχετικής πρότασης προς χρηματοδότηση εγκρίθηκε ομόφωνα.

Β.Γ.Μ.