Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 11:34

Ελεγχοι και πρόστιμα για τους κοινόχρηστους χώρους από τον Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Ελέγχους και πρόστιμα στους επαγγελματίες του Δήμου Καλαμάτας που καταλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους, χωρίς να έχουν ζητήσει και να έχουν πάρει τη σχετική άδεια, προανήγγειλε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος.

Αναφερόμενος στις άδειες κοινόχρηστων χώρων απηύθυνε παράκληση σε αυτούς που τους χρησιμοποιούν, να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες που απαιτούνται, για να εκδοθούν οι σχετικές άδειες. Επεσήμανε πως “παρατηρείται το φαινόμενο να καταλαμβάνουν πρώτα τους χώρους και μετά να προσέρχονται για την άδεια” και σημείωσε: “Είναι άδικο γι’ αυτούς που τηρούν τη διαδικασία, που πληρώνουν και κάνουν νόμιμη χρήση του χώρου. Πρέπει να τηρηθούν οι νόμοι και οι κανονιστικές αποφάσεις”.

Ο κ. Ηλιόπουλος υπενθύμισε ότι απελευθερώθηκε η Δημοτική Αστυνομία από το πάρκινγκ και ο δήμος έχει τη δυνατότητα για επισταμένους και πιο εντατικούς ελέγχους.

Κλείνοντας, κάλεσε τον κάθε επαγγελματία “να μην σκεφθεί να καταλάβει κοινόχρηστο χώρο. Υπάρχουν έλεγχοι και πρόστιμα, που επιβάλλονται, όπως προβλέπει η διαδικασία”.

Γ.Σ.