Τετάρτη, 16 Μαϊος 2018 19:21

Συνάντηση Νίκα με Βερναρδάκη για 49 στρέμματα στη Δυτική Παραλία (βίντεο)

Συνάντηση Νίκα με Βερναρδάκη για 49 στρέμματα στη Δυτική Παραλία (βίντεο)

Με τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη πρόκειται να συναντηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, για το ζήτημα της παραχώρησης στο δήμο των 49 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία.

Σε χθεσινές δηλώσεις του ο κ. Νίκας ενημέρωσε ότι συναντήθηκε τη Δευτέρα στην Αθήνα, για το σοβαρό αυτό θέμα, με το γενικό γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Αθανάσιο Δημάκη (όπου τον παρέπεμψε ο διευθυντής της ΕΤΑΔ) και με μια αρμόδια επιτροπή, και του είπαν πως παρακολουθούν το θέμα. Ανέφερε ακόμη πως ο κ. Βερναρδάκης γνωρίζει το θέμα από την εποχή που είχε κατέβει στην Καλαμάτα ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, για τα εγκαίνια του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου.

“Δεν θα το αφήσω αυτό το θέμα, γιατί συνδέεται με τα συμφέροντα της πόλης”, δήλωσε ο δήμαρχος και σημείωσε πως “ό,τι μας έχουν ζητήσει το έχουμε κάνει. Εχουμε τροποποιήσει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, δεν προβλέπεται να χτίσουμε εκεί πέρα τίποτα, θα είναι ένας χώρος-ανάσα για την πόλη. Ενας χώρος που κατά τα 2/3 έχει χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό για να γίνουν αθλητικά έργα”.

Τέλος, εξέφρασε την πίστη ότι σήμερα θα κλείσει το θέμα με την επίσκεψη στον κ. Βερναρδάκη.