Τετάρτη, 16 Μαϊος 2018 19:21

Συνάντηση Νίκα με Βερναρδάκη για 49 στρέμματα στη Δυτική Παραλία (βίντεο)

Με τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη πρόκειται να συναντηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, για το ζήτημα της παραχώρησης στο δήμο των 49 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία.

Σε χθεσινές δηλώσεις του ο κ. Νίκας ενημέρωσε ότι συναντήθηκε τη Δευτέρα στην Αθήνα, για το σοβαρό αυτό θέμα, με το γενικό γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Αθανάσιο Δημάκη (όπου τον παρέπεμψε ο διευθυντής της ΕΤΑΔ) και με μια αρμόδια επιτροπή, και του είπαν πως παρακολουθούν το θέμα. Ανέφερε ακόμη πως ο κ. Βερναρδάκης γνωρίζει το θέμα από την εποχή που είχε κατέβει στην Καλαμάτα ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, για τα εγκαίνια του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου.

“Δεν θα το αφήσω αυτό το θέμα, γιατί συνδέεται με τα συμφέροντα της πόλης”, δήλωσε ο δήμαρχος και σημείωσε πως “ό,τι μας έχουν ζητήσει το έχουμε κάνει. Εχουμε τροποποιήσει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, δεν προβλέπεται να χτίσουμε εκεί πέρα τίποτα, θα είναι ένας χώρος-ανάσα για την πόλη. Ενας χώρος που κατά τα 2/3 έχει χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό για να γίνουν αθλητικά έργα”.

Τέλος, εξέφρασε την πίστη ότι σήμερα θα κλείσει το θέμα με την επίσκεψη στον κ. Βερναρδάκη.