Τρίτη, 22 Μαϊος 2018 17:46

Εργα προσβασιμότητας ΑμεΑ στην Καλαμάτα (βίντεο)

Εργα προσβασιμότητας ΑμεΑ στην Καλαμάτα (βίντεο)

Eργα προσβασιμότητας ΑμεΑ στην πόλη, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ, πρόκειται να υλοποιήσει ο Δήμος Καλαμάτας.

Χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο - εργολάβο Δημήτρη Μουτσώκο, παρουσία του Γιώργου Λαζαρίδη πρωταθλητή τένις με αμαξίδιο.

Ο κ. Νίκας παρατήρησε ότι πρόκειται για έργο βελτίωσης της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα και παρακάλεσε τον εργολάβο οι εργασίες να γίνουν στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Ενημέρωσε πως το έργο θα παρακολουθήσουν ο Γιώργος Λαζαρίδης και οι σύλλογοι στους οποίους συμμετέχει, για να γίνουν σωστά τα πράγματα από τεχνική άποψη. Και ζήτησε από τον πρωταθλητή να συνεργάζεται με τον εργολάβο και την Τεχνική Υπηρεσία.

Ο Γ. Λαζαρίδης επεσήμανε ότι μετά από 1 μήνα απουσίας για αγώνες, δέχθηκε το καλύτερο δώρο με την διαδικασία έναρξης του έργου. Είπε “το δουλεύουμε πάρα πολύ καιρό” κι εξέφρασε τη χαρά του που υπάρχει η διάθεση και η όρεξη από τον δήμο για το έργο, καθώς και για τη συνεργασία του με τον δήμο και με τον εργολάβο. Παρατήρησε ότι με αυτό το έργο θα καλυφθούν κενά και κακώς κείμενα και δήλωσε πως “πάμε για τα επόμενα”.

Το έργο προβλέπει: Τη δημιουργία τουαλέτας, αποδυτηρίων και ντους στη νότια κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου και στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου τένις στη Νέδοντος. Τη  διαμόρφωση και κατασκευή διαβάσεων σε πεζοδρόμια και νησίδες σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, όπως στις οδούς Λυκούργου, Φιλελλήνων, Σπάρτης (Κεντρική Αγορά) και Φαρών. Ηχητική σήμανση σε φανάρια στα σημεία Φαρών και Κρήτης, Βασ. Γεωργίου και Φαρών, Ακρίτα και Κρήτης και Αρτέμιδος και Είρας.

Ο δήμαρχος έκανε λόγο για 16 διαβάσεις σε επιλεγμένα σημεία της πόλης και 127 ράμπες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, για να βελτιωθεί η δυνατότητα κίνησης και της ποιότητας ζωής των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Το έργο που χρηματοδοτείται από το δάνειο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας θα υλοποιηθεί με έκπτωση 49,86%.