Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2012 18:03

Δ. Φαββατάς: Ψεύδεται ο δήμαρχος για την ακύρωση του τεχνικού προγράμματος

Γράφτηκε από την



Για μια ακόμα φορά ο κ. Δήμαρχος αποποιείται των ευθυνών του για την ακύρωση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του Δήμου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων κατηγορώντας γι’ αυτό την αντιπολίτευση, η οποία απλώς έκανε το καθήκον της τόσο απέναντι στο Νόμο όσο και απέναντι στους δημότες της πόλης μας.
Ψεύδεται ασύστολα ο κ. Δήμαρχος όταν καταλογίζει στην αντιπολίτευση ευθύνες για την εξέλιξη αυτή. Αντίθετα ο κύριος και αποκλειστικός υπεύθυνος είναι μόνο ο Δήμαρχος, διότι ο ίδιος αγνοεί επιδεικτικά το Νόμο και τους θεσμούς, παρά τις δηλώσεις του περί του αντιθέτου. Πώς σέβεται τους θεσμούς, όταν δε ζητάει τη γνώμη των τοπικών συμβουλίων για το τεχνικό πρόγραμμα; Πώς σέβεται τους θεσμούς, όταν μέχρι και σήμερα δεν έχει απαντήσει στην γραπτή ερώτησή μου με αρ. πρωτ. 51418/6-9-2011  σχετικά με την  κατανομή της ΣΑΤΑ και την εξαίρεση των πρώην Δήμων Άριος, Θουρίας και Αρφαρών;  Πώς σέβεται τους θεσμούς, όταν η εισήγηση και η ψήφιση του προϋπολογισμού γίνονται την ίδια μέρα, ενώ από το Νόμο και τον κανονισμό του Δήμου Καλαμάτας προβλέπεται μια χρονική απόσταση τουλάχιστον τριών ημερών;
Ακόμα και αυτή η απόφαση σύσσωμης σχεδόν της αντιπολίτευσης να αποχωρήσει από το δημοτικό συμβούλιο που θα ψηφίζονταν το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός, δεν θορύβησε τον κ. Δήμαρχο. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να δηλώνει αιφνιδιασμένος ο κ. Δήμαρχος από αυτή την εξέλιξη; Εκτός και αν ο κ. Δήμαρχος θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω του νόμου.  Και ας αφήσει τα κροκοδείλια δάκρυα για τη μη πληρωμή των προμηθευτών και των εργολάβων από την ακύρωση του τεχνικού προγράμματος. Αν πραγματικά νοιαζόταν για την εξόφλησή τους, θα φρόντισε να συμμορφωθεί με τις διατάξεις του νόμου, ώστε να αποτρέψει οποιαδήποτε δυσάρεστη εξέλιξη.
Δυστυχώς για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται η αλαζονεία, ο αυταρχισμός, η ανευθυνότητα και η περιφρόνησή του κ. Δημάρχου απέναντι στο Νόμο. Έστω και την ύστατη στιγμή, καθώς είναι ο πρώτος δήμαρχος Καλαμάτας, του οποίου το Τεχνικό Πρόγραμμα ακυρώνεται, καλείται να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες του και να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης των πολιτών. 

Δημήτριος Γ. Φαββατάς
Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας
Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας