Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 20:10

Ο Δήμος Καλαμάτας θα πληρώσει οφειλή του πρώην Δήμου Αρφαρών

Ο Δήμος Καλαμάτας θα πληρώσει οφειλή του πρώην Δήμου Αρφαρών

Ο Δήμος Καλαμάτας θα πληρώσει την οφειλή του πρώην Δήμου Αρφαρών σε εργολάβο για έργο που εκτελέστηκε χωρίς το νόμιμο τρόπο, το 2010. Το ίδιο θα κάνει και για έργο που εκτελέστηκε στην περιοχή το 2011, που είχε ξεκινήσει ο καλλικρατικός δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση στις δύο αγωγές που κέρδισε πρωτόδικα στο δικαστήριο ο εργολάβος. Μάλιστα, ο δήμος θα πληρώσει μόνο το κεφάλαιο σε καθένα από τα δύο έργα, καθώς ο εργολάβος Γιάννης Σπ. Σακκάς και ο δικηγόρος του Δημήτρης Λυκοτραφίτης δήλωσαν παραίτηση από τους τόκους και τα δικαστικά έξοδα. Τα ποσά με τους τόκους για την πρώτη υπόθεση ήταν 18.511,50 ευρώ και για τη δεύτερη 5.640 ευρώ.

Στη συζήτηση που έγινε υπήρξε αντιπαράθεση του αντιδημάρχου Θανάση Ηλιόπουλου και του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρη Φαββατά. Ο τελευταίος ρώτησε το λόγο που δεν μπορούσε να πληρωθεί ο εργολάβος και ο αντιδήμαρχος απάντησε γενικόλογα και ωραιοποιημένα πως δεν είχαν τηρηθεί το γραφειοκρατικό σύστημα, το δημόσιο λογιστικό, οι νόμοι.

Οταν ο κ. Φαββατάς είπε ότι “προφορικές αναθέσεις ήταν, δεν υπήρχαν συμβάσεις”, ο κ. Ηλιόπουλος τον απείλησε: “Θες να μιλήσουμε για το Δήμο Θουρίας;”, όπου ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας ήταν αντιδήμαρχος. Αφού ανέφερε ότι δήμαρχοι Αρφαρών ήταν οι κύριοι Αργυράκης και Καραγιάννης και πως δεν μπορεί να μιλήσει για το Δήμο Αρφαρών και δέχθηκε την παρέμβαση του κ. Φαββατά ότι το 2010 δήμαρχος ήταν ο Ανδρ. Καραγιάννης, παρατήρησε: “Θα σας απαντήσω εγώ τι έκανε ο κ. Καραγιάννης ως δήμαρχος Αρφαρών;”.

Γ.Σ.