Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018 09:35

Μεσσηνία: Σύμβαση για λιθόστρωτο στο Λαδά

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Σύμβαση για λιθόστρωτο στο Λαδά

 

Εγκρίθηκε η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή λιθόστρωτης οδού Τ.Κ. Λαδά Δήμου Καλαμάτας» προϋπολογισμού 132.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας:

"Η υπό ανακατασκευή κοινοτική οδός στην Τοπική Κοινότητα Λαδά του Δήμου Καλαμάτας βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του οικισμού και είναι συνολικού μήκους 225 μ., εκτεινόμενη από την οικία Παν. Παρθένιου έως την οικία κληρονόμων Μιχ. Παρθένιου. Η οδός είναι τσιμεντοστρωμένη και η μελέτη προτείνει την κατασκευή νέου λιθόστρωτου.

Το νέο λιθόστρωτο ενοποιεί το δίκτυο των πρόσφατα κατασκευασμένων, από τον Δήμο Καλαμάτας, καλντεριμιών, στο πλαίσιο της υλοποίησης της μελέτης με τίτλο «Ανάπλαση πεζοδρόμων Αγ. Νικολάου - κεντρικής οδού και πλατείας Αγ. Βασιλείου στην Τ.Κ. Λαδά του Δήμου Καλαμάτας».

Οι λίθοι που θα επιλεγούν θα πρέπει να είναι αναλόγου τύπου και απόχρωσης με εκείνους του υφισταμένου δικτύου πεζοδρόμων, ώστε να εξασφαλιστεί η ομοιομορφία και η συνέχεια στην περιοχή.

Η προτεινόμενη λιθόστρωση θα εδράζεται στην υπάρχουσα τσιμεντόστρωση της οδού, αφού λόγω των δικτύων ύδρευσης και απορροής ομβρίων είναι δύσκολο να αποξηλωθεί το σκυρόδεμα και να τοποθετηθεί η νέα λιθόστρωση επί φυσικού εδάφους. Το νέο λιθόστρωτο θα κατασκευασθεί σύμφωνα με τις υπάρχουσες κλίσεις της οδού, που κρίνονται ικανοποιητικές, ενώ αν κριθεί απαραίτητο κατά τη διάρκεια της κατασκευής είναι δυνατόν να γίνουν μικροβελτιώσεις.
Επίσης, θα ανακατασκευασθούν οι λίθινοι τοίχοι αντιστήριξης".


NEWSLETTER