Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 09:54

Τσώνης κατά Αθανασόπουλου: “Στο μηδενισμό απαντάμε με το έργο μας” (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

 

“Απαντάμε κάθε μέρα στον μηδενισμό με τα έργα μας” δήλωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης χθες το μεσημέρι, μετά την υπογραφή του χρησιδάνειου με την ΓΑΙΑΟΣΕ για τον χώρο νότια του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης, προκειμένου να κατασκευαστούν εκεί κολυμβητήριο και κλειστό γυμναστήριο πάλης.

“Στην κακόβουλη κριτική, την έπαρση και την αλαζονεία, απαντάμε με έργα και προτάσεις που οδηγούν τον τόπο μας στην ανάπτυξη” σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος -“φωτογραφίζοντας” στην ουσία τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο και την πρόσφατη κριτική του στην τωρινή δημοτική αρχή περί “μηδενικού έργου”- για να προσθέσει με έμφαση ότι “ο Δήμος Μεσσήνης δεν πρέπει να αλλάξει πορεία, ούτε και μειοψηφία”.

Επιπλέον, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Γ. Τσώνης πρόσθεσε ότι “είμαστε η δημοτική αρχή που αλλάζει τον δήμο και αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Απαντάμε κάθε μέρα στον μηδενισμό με τα έργα μας, είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε την πόλη και τον δήμο”, για να σημειώσει παράλληλα: “Πρέπει ο κ. Αθανασόπουλος να καταλάβει ότι όλοι οφείλουμε να απολογούμαστε, εγώ για τη θητεία μου ως δήμαρχος, αλλά και αυτός για τη δική του θητεία ως αντιδήμαρχος”.

ΟΙ ΑΙΧΜΕΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Ο δήμαρχος εξ άλλου, με αφορμή άλλη ερώτηση σχετικά με τις αιχμές -περί “προειλημμένων αποφάσεων” και “δημαρχοκεντρισμό”- που αφήνει στην πρόσφατη ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησής του ο μέχρι πρότινος σύμβουλος της πλειοψηφίας Μένης Αδαμόπουλος, επισήμανε:

“Δεν συνηθίζω να σχολιάζω ανακοινώσεις αποχώρησης, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατό ο Μ. Αδαμόπουλος να γνωρίζει και να μιλά για προειλημμένες αποφάσεις όταν έχει να πατήσει 2,5 χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις”.

Επιπλέον, ο Γ. Τσώνης δεν θέλησε να πάρει θέση για την μάχη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ούτε και να σχολιάσει -όπως είπε- την παρουσία στην συγκέντρωση του Γ. Αθανασόπουλου, τόσο του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου και δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, όσο και υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων με τον νυν περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, όπως ο Χαράλαμπος Αφάλης και ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος:

“Οι παρουσίες ήταν δική του επιλογή, εγώ δεν πρόκειται να στείλω πρόσκληση σε κανέναν, ο συνδυασμός μας είναι πάνω από κόμματα και χρώματα” δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Καταλήγοντας, ο Γ. Τσώνης γνωστοποίησε ότι μαζί του, “στην προσπάθεια για τον Δήμο Μεσσήνης συντάσσονται η οικονομολόγος Ιωάννα Γεωργακοπούλου από τη Δημοτική Ενότητα Ιθώμης, καθώς και ο Παναγιώτης Ζέππος από τη Δημοτική Ενότητα Μεσσήνης.

Β.Γ.Μ.