Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 09:39

Προχωρούν τα έργα στους δρόμους του Ταϋγέτου

Γράφτηκε από την

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για το έργο αποκατάστασης και βελτίωσης του κύριου οδικού δικτύου των χωριών του Ταϋγέτου, προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ, που υλοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας με χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία “Ανταίος” με έκπτωση 58,55%.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή του Ελαιοχωρίου.

Το έργο, που προβλέπει ασφαλτοστρώσεις, τοιχία αντιστήριξης, μπάρες, διευθέτηση ομβρίων και πλέγματα για τη συγκράτηση βράχων, αφορά τους ακόλουθους δρόμους:

α) Από εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης προς Νέδουσα - Αλαγονία - Αρτεμισία και πίσω στην εθνική, 20 χιλιόμετρα.

β) Από εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης προς Καρβέλι - Λαδά - έξοδος στην εθνική, 15,3 χιλιόμετρα.

γ) Από εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης προς Μενινά - Περιβολάκια - Ελαιοχώρι - μονή Δήμιοβας - Αράχωβα, 12,9 χιλιόμετρα, με μικρή παράκαμψη στο 4ο χιλιόμετρο της συγκεκριμένης οδού προς Διάσελλα, 2 χιλιομέτρων, και μικρή παράκαμψη προς Δενδρά 1 χιλιομέτρου.

δ) Από Ελαιοχώρι έως την οδό Λακωνικής στην Καλαμάτα, 7,9 χιλιόμετρα.

 

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΒΡΟΧΕΣ

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση ζημιών στην περιοχή της Αλαγονίας από τις έντονες βροχοπτώσεις του φετινού χειμώνα. Αυτή την περίοδο, οι εργασίες των εργολαβιών αυτών βρίσκονται σε εξέλιξη στο δρόμο: εθνική οδός προς Σπάρτη - Λαδά - Καρβέλι - ε.ο. προς Σπάρτη. Επίσης, στο δρόμο που συνδέει την Αλαγονία με τον οικισμό Μαχαλάς. Η ασφαλτόστρωση των τμημάτων που αποκαθίστανται θα γίνει μέσω της εργολαβίας των 3 εκ. ευρώ.
Τέλος, στα Περιβολάκια έγινε διαπλάτυνση του δρόμου και κατασκευή τοίχου αντιστήριξης, με τη συμβολή του Δήμου Καλαμάτας, σε τμήμα που παραχώρησε δωρεάν ο παρόδιος ιδιοκτήτης Παναγιώτης Κουραμπάς, προς τον οποίο ο δήμος εκφράζει θερμές ευχαριστίες. Και το τμήμα αυτό θα ασφαλτοστρωθεί μέσω της εργολαβίας με τη χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών.