Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 09:01

“Βολές” από Νίκα στην Καλαμάτα: “Το Μέγαρο Χορού δεν είναι για πανηγυρτζήδες“

Γράφτηκε από τον
“Βολές” από Νίκα στην Καλαμάτα: “Το Μέγαρο Χορού δεν είναι για πανηγυρτζήδες“

 

Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας πρέπει να χρησιμοποιείται πάντοτε για ποιοτικές εκδηλώσεις, τόνισε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ο απερχόμενος δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.

Παρατήρησε ότι στο Μέγαρο πρέπει να γίνονται εκδηλώσεις με πανελλήνια απήχηση, προτρέποντας “με τα πανηγύρια και τους πανηγυρτζήδες να τελειώνουμε”.

Η συζήτηση έγινε με αφορμή ερώτηση του επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δημήτρη Οικονομάκου για την απόφαση ανάκλησης παραχώρησης του Μεγάρου Χορού από το Δ.Σ. της “Φάρις” στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Τριάδας για την πραγματοποίηση εκδήλωσης του συλλόγου.

Ο κ. Νίκας, χωρίς να απαντήσει ευθέως για τους λόγους ανάκλησης της αρχικής απόφασης, ενημέρωσε ότι μέχρι να προσληφθεί καλλιτεχνικός διευθυντής και να εφαρμοστεί η μελέτη της Planet, προσωρινά καλλιτεχνική επιτροπή αποτελούμενη από διευθυντές σχολών της “Φάρις” θα γνωμοδοτεί σχετικά με το για ποιες παραστάσεις θα παραχωρείται το Μέγαρο.

“Δεν πρέπει σώνει και καλά να πάμε στο Μέγαρο”, είπε και ανέφερε πως υπάρχουν και άλλες αίθουσες, στο Πνευματικό και στο Εργατικό Κέντρο. Παρατήρησε ότι πρέπει να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση και με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και με προικοδότηση, όπως προβλέπεται και δεσμεύτηκε να το κάνει ο ίδιος ως περιφερειάρχης.

Ο κ. Νίκας, αφού ανέφερε ότι δεν πρέπει να γίνει πανηγυρτζίδικο και να πάει και γουρνοπούλα, έκανε λόγο για εισβολή της Περιφέρειας στο Μέγαρο. Κι επέκρινε απόψεις του στυλ το Μέγαρο στο λαό, “καρφώνοντας” εμμέσως πλην σαφώς την απερχόμενη περιφερειακή αρχή και τον απερχόμενο περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, σημειώνοντας ότι η καθοριστική συμβολή για την κατασκευή του Μεγάρου ήταν επί εποχής Μπένου, εξαίροντας τη συμβολή προσώπων που δρομολόγησαν το έργο, ενώ κάποιοι ασκούσαν κριτική.

Γ.Σ.


NEWSLETTER