Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 04:29

Ο Αμερικανός πρόξενος εξυπηρέτησε 350 άτομα

Γράφτηκε από την
Ο Αμερικανός πρόξενος εξυπηρέτησε 350 άτομα

Τη συμπαράστασή του στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό δήλωσε χθες από τη Μεσσήνη ο Αμερικανός πρόξενος John Payne, ο οποίος προΐστατο αντιπροσωπείας της Αμερικανικής Πρεσβείας που προσέφερε υπηρεσίες προξενικής μορφής σε Αμερικανούς πολίτες του Νομού Μεσσηνίας.
Οι διήμερες εργασίες της αντιπροσωπείας ολοκληρώθηκαν χθες στο Δημαρχείο Μεσσήνης. Στη διάρκεια τους εξυπηρετήθηκαν περίπου 350 άτομα από όλη τη Μεσσηνία, τα περισσότερα αιτήματα των οποίων αφορούσαν συνταξιοδοτικά θέματα.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον δήμαρχο Στάθη Αναστασόπουλο, ο πρόξενος ενημέρωσε ότι η αντιπροσωπεία βοήθησε πολίτες σχετικά με θέματα διαβατηρίων, μετανάστευσης, δήλωσης παιδιών και κοινωνικής ασφάλισης. Τη Δευτέρα το πρωί, πρώτη ημέρα των εργασιών, ο δήμαρχος είχε συνάντηση στο γραφείο του με τον πρόξενο και την ακολουθία του, όπου αντάλλαξαν απόψεις για ζητήματα που σχετίζονται με συνεργασίες που μπορεί να αναπτυχθούν μεταξύ των δύο χωρών.  Ο κ. Αναστασόπουλος χάρισε στον πρόξενο των ΗΠΑ το βιβλίο “Αρχαία Μεσσήνη” του καθηγητή Πέτρου Θέμελη, ενώ τον προσκάλεσε να επισκεφτούν μαζί την Αρχαία Μεσσήνη.
Χθες ο δήμαρχος στη συνέντευξη Τύπου καλωσόρισε και δημοσίως τον πρόξενο της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσέφερε στους Αμερικανούς πολίτες που κατοικούν μόνιμα στη Μεσσηνία. «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόξενο, τα μέλη της αντιπροσωπείας καθώς και την επίτροπο της Μεσσήνης σε θέματα Ελληνοαμερικανών, Αθα Μακρή, η οποία συνέβαλε καθοριστικά στη διοργάνωση αυτής της συνάντησης», είπε κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Στάθης Αναστασόπουλος.

Ν.Κ.


NEWSLETTER