Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019 18:07

Εργασίες επισκευών στις παιδικές χαρές της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Σε εξέλιξη βρίσκονται από τα μέσα της εβδομάδας οι εργασίες για την ανακατασκευή της παιδικής χαράς στη βόρεια πλευρά του Πάρκου Σιδηροδρόμων, στην Καλαμάτα.

Τις προηγούμενες ημέρες συνεργείο ξεβίδωσε και απομάκρυνε τα παιχνίδια, ενώ έφυγε και η ξύλινη περίφραξη. Χθες μηχάνημα διαμόρφωνε το έδαφος για να τοποθετηθεί πλαστικός τάπητας, προκειμένου να μπουν στη συνέχεια τα παιχνίδια, που θα είναι περισσότερα. Οπως ενημέρωσε την “Ε” ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας, καινούργια παιχνίδια θα συμπληρωθούν και στην κεντρική παιδική χαρά του Πάρκου – ενώ αργότερα σχεδιάζεται να γίνει με άλλη εργολαβία, με πόρους από το Πράσινο Ταμείο, ανακαίνιση και σε αυτήν στο νότιο μέρος. Οσο για τις εργασίες που είναι τώρα σε εξέλιξη, χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» με 110.695 ευρώ.

Γενικότερα, σε ό,τι αφορά τις παιδικές χαρές στην πόλη της Καλαμάτας, ο κ. Μπάκας επεσήμανε ότι στις 24 από τις συνολικά 26 μπήκαν καινούργια φωτιστικά σώματα. Παράλληλα όλο το χρόνο τρέχει εργολαβία ώστε τεχνίτες να επεμβαίνουν και να επιδιορθώνουν τις φθορές στα παιχνίδια, καθώς και να υπάρχει προσωπικό για να καθαρίζει και να φροντίζει το πράσινο. Διαβεβαίωσε επίσης ότι όλα τα παιχνίδια είναι πιστοποιημένα και τηρούνται όλες οι προδιαγραφές από το νόμο, ώστε τα παιδιά να είναι ασφαλή.

 

ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ

Ο αντιδήμαρχος τόνισε επίσης το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τους βανδαλισμούς στις παιδικές χαρές. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα αυτήν στον Αγιο Σίδερη όπου μπήκαν νέα παιχνίδια και πριν περάσει μήνας κάποιοι τα κατέστρεψαν και δεν μπορούσαν να επιδιορθωθούν. Οπως είπε ο κ. Μπάκας, οι φθορές ήταν τέτοιες που κατάργησαν την παιδική χαρά, και πλέον στο δήμο σκέφτονται να καλέσουν τους κατοίκους για να συναποφασίσουν πώς αλλιώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο χώρος και τι θέλουν να κατασκευαστεί στη θέση της.

Ανέφερε επίσης ότι κατασκευάστηκαν και δύο νέες παιδικές χαρές: μια στο Φραγκοπήγαδο δίπλα στο 7ο Νηπιαγωγείο και μια ακόμα στην Αιθαία, με 70.432 ευρώ από δημοτικούς πόρους. Σειρά, είπε, έχει τώρα και η παιδική χαρά στο αναψυκτήριο, απέναντι από το ιστορικό Δημαρχείο, που θα γίνει ανακατασκευή της με χρήματα από την εργολαβία ανάπλασης των πεζοδρομίων στην οδό Κολοκοτρώνη και Σφακτηρίας.

 

ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

Ο Γιάννης Μπάκας σημείωσε ότι δρομολογείται και η κατασκευή παιδικής χαράς στο παλιό στρατόπεδο, για παιδιά με ειδικές ανάγκες - ενώ παρατήρησε ότι δύσκολα βρίσκονται στην αγορά πιστοποιημένα παιχνίδια για παιδιά με κινητικά προβλήματα. Βέβαια, όπως είπε, κάποιες εταιρείες υποστηρίζουν ότι έχουν παιχνίδια πιστοποιημένα για χρήση από ΑΜΕΑ, αλλά αυτό είναι ελέγξιμο. Προς το παρόν, τόνισε, φροντίζουν προκειμένου να φτιαχτεί μια εξειδικευμένη παιδική χαρά για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές, ικανοποιώντας και ένα αίτημα συλλόγων της πόλης που υποστηρίζουν παιδιά με αυτισμό.

Ν.Κ.