Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2020 19:26

Αναβάθμιση παιδικής χαράς στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας

Αναβάθμιση παιδικής χαράς στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας

 

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι παρεμβάσεις ριζικής αναβάθμισης της βόρειας παιδικής χαράς στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων της Καλαμάτας.

Οι παρεμβάσεις πραγματοποιούνται από την εταιρεία «Παρκοτεχνική ΑΕ», στο πλαίσιο του έργου «Προμήθεια - τοποθέτηση εξοπλισμού για αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Καλαμάτας».

Ο προϋπολογισμός της προμήθειας ήταν 340.000 ευρώ, και μέσω αυτής αναβαθμίστηκε και ο φωτισμός σε 24 παιδικές χαρές του δήμου. Η χρηματοδότηση προήλθε από το πρόγραμμα «Φιλόδημος II» και δημοτικούς πόρους.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την ανακατασκευή της υφιστάμενης βόρειας παιδικής χαράς στο Πάρκο Σιδηροδρόμων, με τοποθέτηση νέων οργάνων (κάποια απ’ αυτά κατάλληλα για χρήση από ΑμεΑ), στέγαστρο, βιδωμένα παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, βρύση και πληροφοριακές πινακίδες, καθώς και πλαστικοποιημένο δάπεδο ασφαλείας σε όλη την επιφάνεια της παιδικής χαράς, πάχους 5 εκατοστών, πάνω σε τσιμεντένιο υπόστρωμα.

Ακόμη, προβλέπεται η ενίσχυση της κεντρικής παιδικής χαράς στο Πάρκο Σιδηροδρόμων, με τοποθέτηση μιας ξύλινης σταυρωτής τραμπάλας αιώρησης.

Τέλος, περιλαμβάνεται η τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων του προγράμματος «Φιλόδημος» και στις 24 παιδικές χαρές του δήμου, όπου έγινε παρέμβαση βελτίωσης του φωτισμού μέσω της συγκεκριμένης προμήθειας, στο πλαίσιο της οποίας τοποθετήθηκαν νέοι ιστοί και φωτιστικά σώματα.

Με περαιτέρω παρέμβαση, στη βόρεια παιδική χαρά του Πάρκου εγκαθίσταται νέα περίφραξη με μεταλλικό σκελετό και ξύλινα κάθετα στοιχεία.