Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 10:13

Ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ για ανάπτυξη αγοράς και παραλιακού μετώπου στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

 

Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ θα συνδράμει το Δήμο Καλαμάτας στο σχεδιασμό του για την ανάπτυξη της Κεντρικής Αγοράς και του παραλιακού μετώπου της πόλης.

Σε αυτό συμφώνησαν χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, σε συνάντησή τους στο νέο Δημαρχείο, στην οποία παρέστη και ο γραμματέας της Συνομοσπονδίας Θανάσης Νικολόπουλος.

Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση:

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε ότι “συζητήσαμε για την επιχειρηματικότητα. Αναπτύξαμε το θέμα και θα θέλαμε τη στήριξη του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ όσον αφορά την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας”. Διευκρίνισε ότι “θα θέλαμε μια προσέγγιση τεχνικοοικονομική από το ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ που έχει την εμπειρία και την ικανότητα να καταθέσει τέτοιες προτάσεις”. Ανέφερε πως “συζητήσαμε και για το παραλιακό μας μέτωπο” και σημείωσε: “Το παραλιακό μέτωπο για να λάβει την ανάπτυξη και να έχει την επισκεψιμότητα που πρέπει, θα πρέπει ενδεχομένως να αναπτύξουμε εκεί κάποια θεματική εμπορική δραστηριότητα. Εχουμε ως εργαλείο τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, έχουμε τις χρηματοδοτήσεις που μπορεί να προκύψουν μέσα απ’ αυτό και θα θέλαμε τη στήριξη του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ, ώστε να μπορέσουμε να καταθέσουμε προτάσεις που θα αξιοποιήσουμε και θα αξιολογήσουμε, που θα είναι προς την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας”.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς ανέφερε ότι “συζητήσαμε για την ανάπτυξη της πόλης της Καλαμάτας και της επιχειρηματικής κοινότητας και ιδιαίτερα των επαγγελματιών, των βιοτεχνών και των εμπόρων”. Επεσήμανε πως “συναποφασίσαμε μετά από πρόταση του δημάρχου άμεσα να υπάρξει μία συνεργασία μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ στα πλαίσια της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της πόλης και του σχεδιασμού που έχει ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να βοηθήσουμε με την τεχνογνωσία και την εμπειρία και με μελέτη για δύο θέματα που έβαλε ο δήμαρχος: Της αγοράς στο ένα άκρο της πόλης κάτω από το φρούριο και της παρέμβασης που πρέπει να γίνει στο παραλιακό μέτωπο, έτσι ώστε να γίνει ελκυστικό, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αλλωστε αυτό ακουμπάει και στη γενικότερη προσπάθεια που κάνει η χώρα να μεγαλώσει το διάστημα του εσωτερικού και του εξωτερικού τουρισμού”.

Καταλήγοντας, παρατήρησε ότι “η πόλη έχει προοπτικές και ο νομός έχει προοπτικές, έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορεί να πάει μπροστά την τοπική οικονομία. Και νομίζω ότι η νέα διοίκηση του δήμου και με την εμπιστοσύνη που έχω στο πρόσωπο του δημάρχου, έχει εκείνα τα εχέγγυα να οδηγηθεί η πόλη σε ακόμα καλύτερες μέρες”.

Γ.Σ.