Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 15:36

Μεσσήνη: Επίσκεψη ομογενών στον Αθανασόπουλο

Γράφτηκε από την
Μεσσήνη: Επίσκεψη ομογενών στον Αθανασόπουλο

 

Τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο επισκέφτηκαν στο γραφείο του και συζήτησαν για θέματα που απασχολούν την ομογένεια, η αντιπρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά Αλεξάνδρα Κατσαρού, ο εκπρόσωπος του συλλόγου Μεσσηνίων της Νέας Υόρκης «Αριστομένης» Φώτης Τσίχλης και ο πρώην πρόεδρος και μέλος του ίδιου συλλόγου Σταύρος Γιαννόπουλος.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Μεσσήνης και των ομογενών ώστε να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν τους άρρηκτους δεσμούς των Μεσσηνίων του εξωτερικού με την πατρίδα. Η εκπαίδευση της νέας γενιάς των ομογενών αποτελεί μία φυσική γέφυρα με τον τόπο καταγωγής και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστούν.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, αντιμετωπίζει θετικά το ενδεχόμενο να λειτουργήσει θερινό σχολείο στην περιοχή, ώστε τα παιδιά των ομογενών να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα την πατρώα γη και την πολιτιστική της κληρονομιά μέσω της εδώ παραμονής τους και συμμετοχής τους στο πρόγραμμα του θερινού σχολείου.

 


NEWSLETTER