Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 09:41

Παράταση έκτακτης ανάγκης στο Δήμο Οιχαλίας

Γράφτηκε από την
Παράταση έκτακτης ανάγκης στο Δήμο Οιχαλίας

 

 

Το αίτημα του Δήμου Οιχαλίας για παράταση της έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας που έχει κηρυχθεί ο δήμος, για άλλους 6 μήνες, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία της 20ής Νοεμβρίου 2019, κατέθεσε στον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, η δήμαρχος Παναγιώτα Γεωργακοπούλου.

Η δήμαρχος υπενθύμισε στον υπουργό και το αίτημα για χρηματοδότηση 1,3 εκ. ευρώ.

Στη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο την περασμένη Τετάρτη, παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Κώστας Δημητρακόπουλος και Ηλίας Ντονάς.

Κύριο θέμα της συνάντησης αυτής ήταν οι καταστροφές που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις της 20ής Νοεμβρίου και το αίτημα του δήμου για παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Δήμο Οιχαλίας, στο θέμα αυτό έχει γίνει με μελέτη του δήμου καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών και έχει κατατεθεί αρμοδίως το αίτημα για τη χρηματοδότηση.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε τη δήμαρχο κ. Γεωργακοπούλου ότι μέρος της μελέτης αυτής θα χρηματοδοτηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση των έργων αυτών για την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου. 

Συζητήθηκαν, επίσης, και άλλα θέματα που αφορούν το δήμο, όπως τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει (πυρηνελαιουργεία) και ο δρόμος Τσακώνα - Καλό Νερό - Πύργος - Πάτρα.   

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η δημοτική αρχή, τηρώντας τις δεσμεύσεις της προς τους πολίτες του Δήμου Οιχαλίας προχωρά με θέληση και γοργό ρυθμό ενέργειες, οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπτυξη του δήμου.

 


NEWSLETTER