Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012 10:07

Μάστερ πλαν για το λιμάνι της Κυπαρισσίας

 

ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 150.000 ΕΥΡΩ 

 Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την εκπόνηση μάστερ πλαν του Λιμανιού Κυπαρισσίας, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, αποφασίστηκε χθες σε σύσκεψη στο Διοικητήριο Μεσσηνίας. Στη σύμβαση θα μετέχουν η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και ο Δήμος Τριφυλίας με 70.000 ευρώ ο καθένας και το Λιμενικό Ταμείο με 10.000 ευρώ. Την εκπόνηση του μάστερ πλαν θα αναλάβει η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας.

«Με φορέα εκτέλεσης την Αναπτυξιακή αποφεύγουμε τη χρονοβόρα διαδικασία», είπε ο διευθυντής Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Παναγιώτης Γιαννακέας και παρατήρησε: «Αυτό το σχέδιο θέλει πολεοδόμους, αρχιτέκτονες, υδραυλικούς. Και είναι αναγκαίο γιατί χωρίς αυτό, δεν μπορεί να γίνει τίποτα στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, δεν μπορεί να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

 Ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς σημείωσε ότι «θεωρείται έργο πνοής για την Τριφυλία, τόσο για την προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων, όσο και την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής».

Ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας επεσήμανε την αναγκαιότητα του μάστερ πλαν για την αξιοποίηση του λιμανιού Κυπαρισσίας.

Ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Γιάννης Αργυράκης παρατήρησε ότι οι συμβαλλόμενοι πρέπει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Και υπενθύμισε πως ο Δήμος Τριφυλίας οφείλει στην εταιρεία από τους προκατόχους του (καποδιστριακούς δήμους) συνολικά 88.000 ευρώ, από τα οποία τα 57.000 ευρώ οφείλονται από τον πρώην Δήμο Αυλώνος για τη μελέτη αντιδιαβρωτικής προστασίας στο Καλό Νερό, επισημαίνοντας ότι «μας κυνηγάει η μελετήτρια».