Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 18:36

Απαξίωση συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος καταγγέλλει ο Δ. Βρεττάκος

Γράφτηκε από την
Απαξίωση συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος καταγγέλλει ο Δ. Βρεττάκος

 

Για την απαξίωση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος, “το οποίο συνεδριάζει χωρίς να τηρούνται πρακτικά όπως ο κανονισμός λειτουργίας ορίζει”, διαμαρτύρεται ο σύμβουλος - επικεφαλής της παράταξης “Νεστόριος Σοφία” Δημήτρης Βρεττάκος.

Και με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνο Ρομπάκη και τον δήμαρχο Παναγιώτη Καρβέλα, ενημέρωσε έγκαιρα ότι για το λόγο αυτό απουσίασε, μαζί με τον έτερο σύμβουλο της παράταξής του, από τη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας.

Χαρακτηριστικά ο κ. Βρεττάκος παρατηρεί πως “παρότι σας έχουμε ενημερώσει από την πρώτη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου 2019 για την έλλειψη καταγραφής και απομαγνητοφώνησης των λεχθέντων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουν περάσει 6 μήνες και δεν έχουμε λάβει κανένα πρακτικό συνεδριάσεως για να το ελέγξουμε και να το προσυπογράψουμε σύμφωνα με τον κανονισμό. Μάλιστα, μας είχατε υποσχεθεί και προσωπικά τον Νοέμβριο κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Δ.Σ ότι έχετε επιληφθεί προσωπικά. Επιπρόσθετα, μεταγενέστερα μας ενημερώσατε πάλι κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δ.Σ. ότι το καταγραφικό έχει χαλάσει από το 2017 και ότι θα λυθεί το πρόβλημα. Αυτό που σε όλους τους δήμους είναι αυτονόητο, στο δήμο μας αποτελεί «άπιαστο στόχο» πολλών μηνών”.

Επιπρόσθετα, αναφέρει ότι “δεν έχουμε λάβει εισηγητική έκθεση για τον προϋπολογισμό, όταν αυτός κατατέθηκε, αλλά ούτε και σήμερα για τον απολογισμό, αφού απλώς κατατίθενται πίνακες με αριθμούς χωρίς καμία επεξήγηση όπως ο νόμος ορίζει. Ως εκ τούτου τίθεται σοβαρό θέμα ορθής και σύννομης λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και ακυρότητας των αποφάσεών του με ευθύνη του προεδρείου, αλλά και του δημάρχου ο οποίος δεν υλοποιεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ως οι νόμοι ορίζουν”.

Ολοκληρώνοντας ο Δ. Βρεττάκος δηλώνει ότι “ως εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας γι’ αυτή τη συνεχιζόμενη πρακτική απαξίωσης του υπέρτατου συλλογικού οργάνου, του Δημοτικού μας Συμβουλίου και σας ενημερώνουμε ότι θα κινηθούμε νομικά για να προστατεύσουμε τους θεσμούς που υπηρετούμε”.

 

 


NEWSLETTER