Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012 09:49

Δήμαρχος Δυτ. Μάνης: Συζήτηση για την Αβία μόνον αν ανοίξει ο "Καλλικράτης"

Δήμαρχος Δυτ. Μάνης: Συζήτηση για την Αβία μόνον αν ανοίξει ο "Καλλικράτης"

Οταν η πολιτεία ανοίξει τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του «Καλλικράτη» τότε και ο Δήμος Δυτικής Μάνης θα ασχοληθεί με το θέμα ενδεχόμενης μετακίνησης της Αβίας στον Δήμο Καλαμάτας. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, όμως, δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.

Την απάντηση αυτή έδωσε ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας σε σχετική ερώτηση, η οποία του τέθηκε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το πρωί στο εξοχικό κέντρο Πουλέα, στην Παλιόχωρα.

Συνεχίζοντας, ο Δ. Γιαννημάρας είπε ότι δεν αρνείται το δικαίωμα των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής να ζητούν μετακίνηση σε άλλο δήμο, σημείωσε όμως ότι αυτό θα έπρεπε να το κάνουν επικαλούμενοι τουλάχιστον «αληθείς αιτιολογίες». Οπως μάλιστα επισήμανε, «οι λόγοι είναι άλλοι και άλλων, όχι των τοπικών Αρχών».

Καταλήγοντας, πάντως, είπε ότι εφ’ όσον οι κάτοικοι θεωρούν ότι θα εξυπηρετούνται καλύτερα έχουν κάθε δικαίωμα να επιμείνουν.

«Οταν η πολιτεία κινήσει θέμα αναδιάρθρωσης του ''Καλλικράτη'' και ισχύει ακόμα το αίτημα, τότε θα κληθούν να πάρουν απόφαση τα Δημοτικά Συμβούλια Δυτικής Μάνης και Καλαμάτας και -βεβαίως- η όποια μεταβολή προϋποθέτει την υπογραφή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος» κατέληξε ο Δ. Γιαννημάρας.