Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 18:20

Χρηματικό βοήθημα 700 ευρώ σε 3 άπορους από τον Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Χρηματικό βοήθημα 700 ευρώ σε 3 άπορους από τον Δήμο Καλαμάτας

 

Χρηματικό βοήθημα 700 ευρώ σε 3 άπορους δημότες, άτομα ή οικογένειες, για αντιμετώπιση έκτακτης και σοβαρής ανάγκης για λόγους υγείας, ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.

Ομως εξουσιοδοτήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης, αν έχει χρήματα ο συγκεκριμένος κωδικός του δημοτικού προϋπολογισμού, το ποσό που θα δοθεί να αυξηθεί στα 1.000 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Πρόνοιας: Η πρώτη περίπτωση αφορούσε καταβολή 300 ευρώ (ή 500 ευρώ με την αύξηση) σε άτομο, λόγω αδυναμίας αντιμετώπισης με ίδια μέσα, για την κάλυψη αναγκών της για πρόβλημα υγείας: ημιπληγία, καθηλωμένη σε παλαιό αναπηρικό καροτσάκι. Η αγορά ενός ηλεκτροκίνητου αμαξιδίου θα διευκόλυνε τη μετακίνησή της εντός και εκτός της κατοικίας της.

Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε καταβολή 200 ευρώ (ή 250 ευρώ με την αύξηση) σε μητέρα με δύο ανήλικα παιδιά. Το πρώτο είναι κωφάλαλο και το δεύτερο πάσχει από μεγάλου βαθμού βαρηκοΐα και απαιτούνται εξειδικευμένες εξετάσεις στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, καθώς και αγορά ακουστικών βαρηκοΐας.

Η τρίτη περίπτωση αφορούσε καταβολή 200 ευρώ (ή 250 ευρώ με την αύξηση) σε οικογένεια, λόγω αδυναμίας αντιμετώπισης με ίδια μέσα, για την κάλυψη αναγκών της. Πρόβλημα υγείας της ανήλικης κόρης - παγκρεατίτιδα, συχνές επισκέψεις στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, κόστος ειδικής διατροφής.


NEWSLETTER