Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 18:30

Πασχαλινό γεύμα σε 161 οικογένειες από το Δήμος Τριφυλίας

Πασχαλινό γεύμα σε 161 οικογένειες από το Δήμος Τριφυλίας

 

Πασχαλινό γεύμα σε 161 οικογένειες θα προσφέρει ο Δήμος Τριφυλίας με το Τμήμα Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής κι ευθύνης του για τις ημέρες του Πάσχα.

Το καλάθι αγάπης και αλληλεγγύης θα προσφερθεί σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα που έχουν ανάγκη κοινωνικής προστασίας. Η διανομή θα γίνει κατ’ οίκον, από την Ενισχυμένη Δομή Αλληλεγγύης του δήμου, για την αποφυγή συνωστισμού και την ανάγκη περιορισμού της διάδοσης και διασποράς του κορονοϊού.

Το καλάθι θα περιέχει κρέας αρνί, λουκάνικο, κρασί και τσουρέκι. Το κρέας αρνί (737 κιλά) και το λουκάνικο (161 κιλά) θα τα προμηθευτεί ο Δήμος Τριφυλίας. Το κρασί και το τσουρέκι θα τα προμηθευτεί ο Τομέας Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Η ποσότητα των προσφερόμενων ειδών καθορίζεται από τον αριθμό των μελών ανά οικογένεια, με μέλη από 3 και άνω. Οι δικαιούχοι θα συμπεριλαμβάνονται στις επικαιροποιημένες καταστάσεις δικαιούχων ΚΕΑ/ΤΕΒΑ. Αν δεν διανεμηθούν όλα τα είδη στο σύνολο της ποσότητάς τους, θα διανεμηθούν και σε οικογένειες με λιγότερα μέλη.