Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 20:07

Δήμος Καλαμάτας: Ικανοποίηση για επιχορήγηση στα ΔΗΠΕΘΕ

Γράφτηκε από την
Δήμος Καλαμάτας: Ικανοποίηση για επιχορήγηση στα ΔΗΠΕΘΕ


Εκτακτη επιχορήγηση 20.000 ευρώ σε όλα τα ΔΗΠΕΘΕ, μεταξύ των οποίων και το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, ενέκρινε το υπουργείο Πολιτισμού, με εντολή της υπουργού Λίνας Μενδώνη, στο πλαίσιο της άμεσης υλοποίηση της πρώτης δέσμης των έκτακτων μέτρων.


Σύμφωνα με ενημέρωση από το Δήμο Καλαμάτας, η έκτακτη επιχορήγηση αποσκοπεί στην τόνωση των θεατρικών σκηνών και του πολιτισμού στην περιφέρεια γενικότερα, καθώς και στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου των ΔΗΠΕΘΕ.
Εν τω μεταξύ, σε συνάρτηση και με τα συμπεράσματα της συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τις διοικήσεις των θεάτρων, τον περασμένο Ιανουάριο, επισπεύδεται η εκταμίευση και της δεύτερης δόσης, στο μέγιστο δυνατό ποσό των 35.000 ευρώ, για τη στήριξη των ΔΗΠΕΘΕ, όπως ορίζεται από τις προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και των ΔΗΠΕΘΕ.
Να αναφερθεί ότι ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της υγειονομικής κρίσης και της λήψης έκτακτων μέτρων, είχε έλθει σε επαφή με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕΚ Γιάννη Μαργαρίτη, στηρίζοντας εμπράκτως την προσπάθεια που γίνεται στο Δημοτικό Θέατρο και διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας την περίοδο αυτή.
Επίσης, το ΔΗΠΕΘΕΚ έχει προχωρήσει στην υλοποίηση μιας σημαντικής πρωτοβουλίας, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να παρακολουθήσουν παλαιότερες παραστάσεις μέσω Διαδικτύου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER