Πέμπτη, 07 Μαϊος 2020 17:51

Καλαμάτα: Διευκρινίσεις Μπασακίδη για την πεζοδρόμηση της Ιατροπούλου

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Διευκρινίσεις Μπασακίδη για την πεζοδρόμηση της Ιατροπούλου

Διευκρινίσεις για όσα ειπώθηκαν στην χθεσινή τηλεσυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης, λίγη ώρα μετά την παρέμβαση του προέδρου του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Μπασακίδη:

"Με αφορμή όσα αναφέρθηκαν κατά τη φάση των ερωτοαπαντήσεων στη συνεδρίαση της 6ης Μαΐου 2020 του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για την εξέλιξη του έργου «Ολοκλήρωση πεζοδρόμησης οδού Ιατροπούλου από Σιδ. Σταθμού έως Νέδοντος», και σε συνδυασμό με δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδος σας στις 7/5/2020, διευκρινίζονται τα εξής:

1. Κατά την έναρξη υλοποίησης του έργου, διαπιστώθηκαν ασυμφωνίες του περιεχομένου της μελέτης με την πραγματική κατάσταση των αγωγών και των άλλων υποδομών που βρίσκονταν κάτω του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η σύνταξη Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα (ΑΠΕ) (τροποποίηση της μελέτης) που περιλαμβάνει τις νέες παρεμβάσεις με τις αντίστοιχες τιμές μονάδας. Ο ΑΠΕ υπογράφτηκε από την υπηρεσία στις 6/5/20 και στάλθηκε προς έγκριση στο Συμβούλιο Τεχνικών Έργων.

2. Ταυτόχρονα, κρίθηκε αναγκαίο η ΔΕΥΑΚ να παρέμβει αυτή τη στιγμή, με Ίδιους Πόρους, ώστε να γίνει η αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης και των αντίστοιχων συνδέσεων και όχι αργότερα με πόρους άλλου προγράμματος από το οποίο είχε χρηματοδότηση, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν σε βάρος του έργου.

3. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο όπου οι εκταμιεύσεις γίνονται μετά τη έκδοση των αναγκαίων λογαριασμών, την συμπλήρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών και τελικά την έγκριση τους, από το Δ.Σ του Ταμείου.

Ως εκ τούτου προκύπτει ότι η σύνταξη του φακέλου υποβολής είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των υπηρεσιών του Δήμου, των υπηρεσιών του Πράσινου Ταμείου, αλλά και άλλων υπηρεσιών του Δημοσίου που εκδίδουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Μία συνεργασία που χρειάστηκε να γίνει εν μέσω της καραντίνας για την αντιμετώπιση του Covid-19 και η οποία προκάλεσε σε εμάς μια κάποια καθυστέρηση, πέραν της καθιερωμένης.
Σε ότι αφορά τις υπηρεσίες του Πράσινου Ταμείου, η όποια αναφορά δεν σχετίζεται με τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του, αλλά αποκλειστικά και μόνο στην επίδραση της καραντίνας και η οποία, μικρή και μόνο καθυστέρηση προκάλεσε.

4. Η προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι έως την 30η Ιουνίου 2020 και τα επόμενα βήματα είναι η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην οδό Χρυσάνθου Παγώνη, εργασία που ήδη πραγματοποείται.

Ένα σύνθετο έργο πολλών παραμέτρων είναι σε εξέλιξη, προκαλώντας την εύλογη αναστάτωση των περίοικων και των επισκεπτών της περιοχής, από τους οποίους ζητείται η ανοχή και η κατανόηση".


NEWSLETTER