Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 09:41

Νέα παράταση για το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Νέα παράταση για το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας (βίντεο)

 

Νέα παράταση χρειάζεται το έργο κατασκευής του ανοιχτού θεάτρου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 998.000 ευρώ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη του φάση που αφορά το κτηριακό μέρος.

Την παράταση αυτή, έως τις 30 Ιουνίου, αναμένεται να τη δώσει το Δημοτικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με την εισήγηση, ο ανάδοχος ζητεί την παράταση λόγω της καθυστέρησης που παρουσιάζεται στην προμήθεια υλικών και την εκτέλεση των εργασιών, αλλά και στη διαδικασία είσπραξης λογαριασμών από την ανάδοχο εταιρεία, η οποία έχει προκληθεί από τα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας.

Οι εργασίες που έχουν εκτελεστεί είναι πάνω από το 85% του συνόλου των εργασιών που θα περατωθούν από την υφιστάμενη εργολαβία, ενώ η Διαχειριστική Αρχή έχει γνωμοδοτήσει θετικά για τη χορήγηση της νέας, 5ης στη σειρά παράτασης.

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών που αφορούν τα κτηριακά και τον περιβάλλοντα χώρο, θα προκηρυχθούν ως δεύτερο υποέργο οι μεταλλικές κερκίδες, η ολοκλήρωση και η παράδοση του θεάτρου 2.000 θεατών, με συνέχιση της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, όπως έχει συμφωνηθεί με τη Διαχειριστική Αρχή.

Το ανοιχτό θέατρο κατασκευάζεται δίπλα στο Νέδοντα, στο παλιό φυτώριο του δήμου, στην αρχή της οδού Χρήστου Μαλαπάνη, και το πρώτο υποέργο που ολοκληρώνεται, υλοποιείται από την εταιρεία Vasartis Α.Ε. με έκπτωση 53,33%.

Γ.Σ.


NEWSLETTER