Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 20:30

Ο Καφαντάρης για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Ο Καφαντάρης για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Την αποδοχή και τη στήριξή του στην υλοποίηση του έργου του οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος με βελτίωση - αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου σημειώνει ο Δημήτρης Καφαντάρης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος και γραμματέας της ΚΕΔΕ.

Παρατηρεί ότι “η όποια καθυστέρηση στην υλοποίηση του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου της Μεσσηνίας θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις για τον τόπο μας, με συνέπεια να γίνουμε ουραγοί της ανάπτυξης, παρ’ όλες τις μεγάλες επενδύσεις που γίνονται στην περιοχή μας, στον τομέα του τουρισμού και όχι μόνο”.
Ο Δ. Καφαντάρης ζητεί από τη δημοτική αρχή “για ένα τόσο σημαντικό θέμα για τον τόπο και την κοινωνία”, πέρα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, “να συγκληθεί Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσία στελεχών του υπουργείου Υποδομών, σε χώρο που να είναι εφικτό (δημοτικός κινηματογράφος Rex, Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Μεθώνης ή όπου αλλού), λαμβάνοντας τα σχετικά μέτρα προστασίας”. Ειδικότερα, χθες στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής του δήμου, καταθέτοντας την άποψη της παράταξής του για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του τμήματος Καλαμάτα - Ριζόμυλος, στον οδικό άξονα που συνεχίζει έως την Πύλο και τη Μεθώνη, παρατηρεί πως “η ΜΠΕ κινείται στη σωστή κατεύθυνση της βελτίωσης του υπάρχοντος οδικού άξονα με τις παρακάμψεις των οικισμών και με την μέγιστη ασφάλεια που προσφέρει”.
Ο κ. Καφαντάρης επισημαίνει, ωστόσο, πως “πρέπει να εξαντληθεί η δυνατότητα για την ελαχιστοποίηση του αριθμού των κόμβων, αφού ληφθεί υπόψη η εξυπηρέτηση των παρακείμενων οικισμών με τα συνοδά έργα που πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε να μειωθεί ο χρόνος διέλευσης στον κύριο άξονα”.
Οσον αφορά το αίτημα για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού γνωστοποιεί ότι “βάσει του νομικού πλαισίου μπορούμε να ζητήσουμε και να επιβάλουμε, με υπογραφές των μελών της δημοτικής μας παράταξης, την άμεση σύγκληση του Δ.Σ., ξεκαθαρίζει ότι “δεν επιθυμούμε να λειτουργήσουμε έτσι, γιατί θεωρούμε ότι στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον τόπο χρειάζεται, όσο ποτέ άλλοτε, συναίνεση και σοβαρότητα για να πετυχαίνουμε τον στόχο”.