Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 08:11

Λεβεντάκης: “Εμπορικός και τουριστικός κόμβος το λιμάνι της Κυπαρισσίας”

Γράφτηκε από την
Λεβεντάκης: “Εμπορικός και τουριστικός κόμβος το λιμάνι της Κυπαρισσίας”

 

 

Εμπορικός και τουριστικός κόμβος για την ανάπτυξη ολόκληρης της Τριφυλίας είναι το λιμάνι της Κυπαρισσίας, σύμφωνα με το δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη, μετά και τη δέσμευση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για τη χρηματοδότηση όλων των απαραίτητων έργων για την ολοκλήρωσή του.

Ο δήμαρχος ευχαριστεί τον κ. Νίκα τονίζοντας πως κάθε συνάντηση μαζί του αποτελεί και μια δέσμευση από την πλευρά του για την υλοποίηση έργων υποδομής.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του δημάρχου τονίζεται ότι μεταξύ των έργων που εξήγγειλε «είναι και εκείνο που αφορά στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, το οποίο επισκεφθήκαμε και για το οποίο μας γνωστοποίησε, τα εξής: Πως θα διατεθεί, άμεσα, πίστωση ύψους 1 εκατ. ευρώ και εφόσον υπάρξει η νομική δυνατότητα, ακόμη και ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, για την ολοκλήρωση των εργασιών, που σκοπό έχουν την αποκατάσταση του εσωτερικού μέρους του λιμένα. Επίσης, πρόκειται να ξεκινήσει παράλληλα και η μελέτη για την επέκταση του προσήνεμου μόλου, κατά 70 περίπου μέτρα και να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες και συμπληρωματικές εργασίες, που τυχόν χρειαστούν, έτσι ώστε το λιμάνι της Κυπαρισσίας, επιτέλους, να ολοκληρωθεί και να αποτελέσει οδηγό για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μας. Μιας περιοχής με ιδιαίτερες δυνατότητες ανάπτυξης, όσον αφορά τόσο τον τομέα του τουρισμού, όσο και αυτόν της αγροτικής οικονομίας.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κ. Νίκα, γιατί κάθε συνάντηση μαζί του αποτελεί και μία δέσμευση, από πλευράς του, για την υλοποίηση έργων υποδομής τέτοιων, που θα αλλάξουν άρδην την εικόνα του Δήμου Τριφυλίας και εν προκειμένω της Κυπαρισσίας, καθώς και τις ζωές όλων μας.

Το όραμα και οι υποσχέσεις μου, λοιπόν, γίνονται πράξεις επί των ημερών μου.

Το «Μόνο εγώ μπορώ...», που φώναζα προεκλογικά, με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, αποδεικνύεται και στην πράξη. Μετά από αδράνεια τόσων ετών, ένα έργο πνοής για την περιοχή μας παίρνει -κυριολεκτικά- σάρκα και οστά».

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER