Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 08:47

Να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το Καλαμάτα – Μεθώνη ζητεί ο Δήμος Πύλου - Νέστορος

Γράφτηκε από την
Να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το Καλαμάτα – Μεθώνη ζητεί ο Δήμος Πύλου - Νέστορος

 

Ο Δήμος Πύλου - Νέστορος τάσσεται υπέρ του έργου του οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη με τη συνέχιση και ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τη βελτίωση και την αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου με ομόφωνη απόφασή της: “α) Γνωμοδοτεί υπέρ της αναγκαιότητας άμεσης υλοποίησης του έργου, όπως έχει σχεδιαστεί και μελετηθεί με τις σχετικές διαδικασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει και εξασφαλίζουν την ολοκλήρωση του έργου. β) Γνωμοδοτεί θετικά για την άμεση ολοκλήρωση της έγκρισης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος χωρίς καμία καθυστέρηση και μέσα στις προθεσμίες που έχει θέσει το αρμόδιο υπουργείο για να προχωρήσει η επόμενη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας. γ) Η παρούσα να διαβιβαστεί προς κάθε αρμόδιο φορέα”.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της επιτροπής - δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας τόνισε “την αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης του έργου, όπως έχει σχεδιαστεί και μελετηθεί με τις σχετικές διαδικασίες” και παρατήρησε: “Παρόλο που η πανδημία του κορονοϊού έχει επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στη λήψη αποφάσεων, θεωρούμε επιβεβλημένο να ολοκληρωθεί άμεσα η έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος χωρίς καμία καθυστέρηση και μέσα στις προθεσμίες που έχει θέσει το αρμόδιο υπουργείο. Επίσης, σύμφωνα με τη ΜΠΕ το έργο είναι φιλικό προς το περιβάλλον και δεν δημιουργεί σε αυτό αρνητικές επιπτώσεις”.

Στη συνεδρίαση ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και τέθηκε υπόψη του συμβουλίου το από 18-05-2020 έγγραφο υπόμνημα του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δύναμη Ελπίδας” Δημήτρη Καφαντάρη, στο οποίο αναφέρεται ότι “η ΜΠΕ κινείται στη σωστή κατεύθυνση της βελτίωσης του υπάρχοντος οδικού άξονα και η όποια καθυστέρηση στην υλοποίηση του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου της Μεσσηνίας θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις για τον τόπο μας”.


NEWSLETTER