Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 19:30

Καφαντάρης σε συμβολική ποδηλατάδα στην Αθήνας

Γράφτηκε από την

Σε συμβολική ποδηλατάδα στο κέντρο της Αθήνας για τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, μαζί με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και τους δημάρχους Αθηναίων και Πειραιά, συμμετείχε ο γραμματέας της Κεντρικής Ενωσης - τέως δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.

“Στείλαμε το μήνυμα ότι το ποδήλατο μπορεί να αποτελέσει εκτός από μέσο αναψυχής και μέσο μετακίνησης. Οτι σήμερα είναι αναγκαίο οι πόλεις να αποκτήσουν περισσότερους ελεύθερους ανοικτούς δημόσιους χώρους, όπου οι πολίτες να κινούνται με ασφάλεια, περισσότερο πράσινο, λιγότερη ατμοσφαιρική ρύπανση, περισσότερες διαδρομές για το ποδήλατο, περισσότερους χώρους αναψυχής. Οτι σήμερα, όσο ποτέ πριν, είναι αναγκαίο οι πόλεις να γίνουν περισσότερο φιλικές στους πολίτες και στο περιβάλλον”. δήλωσε ο κ. Καφαντάρης.
Μαζί με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, τους δημάρχους Αθηναίων, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και πολλούς δημάρχους από την Αττική, η ποδηλατάδα ξεκίνησε από το Δημαρχείο της Αθήνας, μέσω Αθηνάς πήγε στην Ομόνοια, ανέβηκε τη Σταδίου, πέρασε από την Πλατεία Συντάγματος, μέσω Φιλελλήνων βγήκε στην Αμαλίας και κατέληξε στην είσοδο του Εθνικού Κήπου.
Κλείνοντας ο κ. Καφαντάρης δήλωσε ότι “η διοργάνωση αυτή έχει και συνέχεια… Η ΚΕΔΕ με την πρωτοβουλία «Εξι για έξω», στοχεύει στο να κερδίσουμε ξανά τις πόλεις μας και τις ζωές μας. Να δούμε τις πόλεις μας αλλιώς”.