Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 19:24

Επιστροφή του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας με φωνές και έντονες αντιπαραθέσεις

Γράφτηκε από την
Επιστροφή του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας με φωνές και έντονες αντιπαραθέσεις

Επιστροφή στην «κανονικότητα» για το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, με φωνές, εντάσεις, έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις και ολιγόλεπτη διακοπή από τον πρόεδρο, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, στην πρώτη διά ζώσης συνεδρίαση, που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, μετά από 3 μήνες περίπου.

Η έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία μόνο των δημοτικών συμβούλων, του δημάρχου, της γενικής γραμματέα του δήμου, ειδικών συνεργατών του δημάρχου και των εκπροσώπων του Τύπου.
Υπήρχαν αντισηπτικό και μάσκες στη διάθεση όλων, ωστόσο μόνο η δημοτική σύμβουλος Σταματία Αλεξοπούλου φόρεσε μάσκα.
«Αφού την γλιτώσαμε και είμαστε εδώ, προχωράμε» ανέφερε ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης στο ξεκίνημα της συνεδρίασης.
Στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μερκούρης από τη μείζονα μειοψηφία ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση από το δήμαρχο για μια σειρά από σημαντικά έργα, όπως η ανάπλαση της Ανω Πόλης, μετά από 3 μήνες απουσίας από τα διά ζώσης δημοτικά συμβούλια. Η κόντρα μεταξύ τους δεν άργησε να ανάψει, με εκατέρωθεν βολές για το πού υπάρχουν ευθύνες για το συγκεκριμένο έργο. «Αυτό που εσείς χάσατε, εγώ το κέρδισα» τόνισε ο κ. Λεβεντάκης κάνοντας και την παραίνεση να μην τον παρασύρει ο επικεφαλής τους (εννοώντας τον κ. Κατσίβελα που απουσίαζε). Ο κ. Μερκούρης απάντησε ότι «το κρίσιμο διάστημα από τον Οκτώβριο μέχρι το Νοέμβριο εσείς ήσασταν δήμαρχος, οφείλατε να στείλετε για προσυμβατικό έλεγχο και η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σας».
Η αντιπαράθεση επεκτάθηκε και σε άλλα ζητήματα, όπως στην ανακοίνωση του δημάρχου για προβοκατόρικη στάση των δημοτικών συμβούλων στη διά περιφοράς συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, όπου δεν υπήρχε απαρτία. Επίσης ο κ. Μερκούρης τόνισε πως «κανείς δεν λέει όχι στα έργα, να κάνετε έργα και θα σας χειροκροτούμε, μόνο να τα κάνετε με νόμιμο τρόπο». Με τον δήμαρχο να απαντά ότι επιδίδονται στο να αναδεικνύουν συκοφαντίες και ψέματα.
Ο δεύτερος γύρος έντασης υπήρξε με το δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Τσαφαρά που σημείωσε: «Σας επιστρέφω ως απαράδεκτο το δελτίο Τύπου» αναφερόμενος στους χαρακτηρισμούς του δημάρχου για προβοκατόρικη στάση των δημοτικών συμβούλων, για έλλειψη πολιτικής αξιοπρέπειας και πολιτικού ήθους. «Προσπαθείτε να κρύψετε την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής, το ότι σταμάτησε το έργο της Ανω Πόλης. Δεν είναι δική μας προβοκάτσια, όταν εσείς λειτουργείτε σωστά, δεν κωλυσιεργούμε κανένα έργο. Δεν μπορείτε να μας μιλάτε για έλλειψη πολιτικής αξιοπρέπειας όταν εσείς προχωράτε σε έργα χωρίς μελέτη, χωρίς συμβάσεις» τόνισε χαρακτηριστικά. Και κατέληξε λέγοντας πως είναι εδώ για να συνεργαστούν με καθαρούς όρους, διαφάνεια και ειλικρίνεια, χωρίς να αφήνει καμία μομφή για κανέναν.
Ακολούθησε και τρίτος γύρος έντασης, με έντονη αντιπαράθεση της δημοτικής συμβούλου Σταματίας Αλεξοπούλου με την αντιδήμαρχο Χάιδω Παναγιωτοπούλου. Η κ. Αλεξοπούλου στάθηκε και αυτή στο θέμα της ανακοίνωσης του δημάρχου, τονίζοντας πως τόσα χρόνια στον επαγγελματικό της χώρο και στην αυτοδιοίκηση κανείς δεν την έχει θίξει για το πολιτικό ήθος και την αξιοπρέπειά της. Με τον δήμαρχο πάντως να απαντά πως δεν αναφέρθηκε προσωπικά σε κανέναν, αλλά θέλησε να περιγράψει τα γεγονότα χωρίς να κάνει προσωπική επίθεση.


NEWSLETTER