Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 20:16

Ο Δήμος Καλαμάτας για τη λειτουργία των ΚΕΠ

Γράφτηκε από την

Οσον αφορά τη λειτουργία των ΚΕΠ, ο Δήμος Καλαμάτας ενημερώνει ότι σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση, από χθες 10 Ιουνίου:

Η εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται κατά σειρά προτεραιότητας πλέον, άνευ προσυνεννόησης (ραντεβού). Θα τηρείται η ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υπαλλήλων, αλλά και μεταξύ των πολιτών.
Οσον αφορά την παράταση αιτήσεων εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, με χαμηλά εισοδήματα, έτους 2019, σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ορίζονται τα ακόλουθα:
Οι αιτήσεις για κάθε ημερολογιακό έτος, από την έναρξη ισχύος της παρούσας και στο εξής, υποβάλλονται από τις 25 Αυγούστου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του ιδίου έτους. Για την εισοδηματική ενίσχυση του έτους 2019 (για εισοδήματα 2018 ) οι αιτήσεις υποβάλλονται από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.
Οσον αφορά τις ρυθμίσεις αναφορικά με την παράταση ισχύος των αδειών οδήγησης και τη δυνατότητα ανανέωσής τους, στο πλαίσιο της συνέχισης λήψης μέτρων λόγω Covid-19, παρατείνεται για 7 μήνες από την ημερομηνία λήξης η ισχύς των αδειών οδήγησης με ημερομηνία λήξης εντός του χρονικού διαστήματος από την 1η Φεβρουαρίου έως και την 31 Αυγούστου 2020.
Παρέχεται η δυνατότητα στους κατόχους άδειας οδήγησης, η οποία έχει παραταθεί για 7 μήνες, να υποβάλουν την αίτηση για την ανανέωσή της, μετά την έναρξη του διμήνου το οποίο προηγείται της ημερομηνίας λήξης της παραταθείσας άδειας.