Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 12:16

Seatrac και άλλες υποδομές σε 4 ακτές του Δήμου Καλαμάτας

Seatrac και άλλες υποδομές σε 4 ακτές του Δήμου Καλαμάτας

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών θαλάσσιων προορισμών, προσβάσιμων σε ανθρώπους με αναπηρία (Seatrac και άλλες υποδομές), σε 4 ακτές του Δήμου Καλαμάτας. Ο σχετικός προϋπολογισμός είναι 184.750,50 ευρώ.

Την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το 1ο και το 2ο πρακτικό του διαγωνισμού (κατατέθηκαν συνολικά 2 προσφορές) για την προμήθεια του εξοπλισμού, αναδεικνύοντας προσωρινό ανάδοχο την εταιρεία “ΤΟΒΕΑ Μηχανολογικές Εφαρμογές ΕΠΕ”, με προσφορά 163.006,50 ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” και η προθεσμία υλοποίησής του είναι 12 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Οι παραλίες όπου θα δημιουργηθούν οι υποδομές αυτές είναι: α) Στη Μικρή Μαντίνεια, 230 μέτρα νότια του “Τουριστικού”, β) στο πάρκο του Αλμυρού, γ) στον Κορδία στη Δυτική Παραλία και δ) πλησίον του “Φιλοξένια” στο τέρμα της οδού Ναυαρίνου, όπου ήδη λειτουργεί Seatrac και η προμήθεια αφορά τον υπόλοιπο απαραίτητο εξοπλισμό.

Ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης πρότεινε να φτιαχτεί Seatrac ή έστω μια στοιχειώδης πρόσβαση που θα εξυπηρετεί ηλικιωμένους και άτομα με κινητικά προβλήματα στην ακτή της Δυτικής Παραλίας, μπροστά από τις εγκαταστάσεις των πετρελαιοειδών, καθώς όπως είπε, στην περιοχή αυτή πηγαίνει πολύς κόσμος για μπάνιο.

Να υπενθυμίσουμε ότι Seatrac λειτουργεί επίσης (και μάλιστα ήταν το πρώτο στην Καλαμάτα από το 2016) στην παραλία μπροστά από την εκκλησία της Ανάστασης.

Γ.Σ.