Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 09:41

Βασιλόπουλος σε Μενδώνη: Ζήτησε ενίσχυση για Φεστιβάλ Χορού και ΔΗΠΕΘΕΚ

Γράφτηκε από την
Βασιλόπουλος σε Μενδώνη: Ζήτησε ενίσχυση για Φεστιβάλ Χορού και ΔΗΠΕΘΕΚ

 

Την οικονομική συνδρομή του υπουργείου Πολιτισμού στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και στο ΔΗΠΕΘΕΚ, ζήτησε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος από την υπουργό Λίνα Μενδώνη, σε συνάντησή τους στο υπουργείο την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και ο δήμαρχος συζήτησε επί ώρα με την υπουργό θέματα που αφορούν τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας, θέτοντας παράλληλα και τις διεκδικήσεις του δήμου.

Ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε πως προκειμένου να συνεχιστεί στο δήμο η πλούσια δραστηριότητα στους τομείς του πολιτισμού, κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορά και στα όσα υλοποιούνται από την Κ.Ε. “Φάρις”, είναι αναγκαία η συνδρομή του ΥΠ.ΠΟ. Εκ των βασικών διεκδικήσεων του δημάρχου ήταν η ανανέωση της χρηματοδότησης και η εξασφάλιση πόρων για την απρόσκοπτη συνέχιση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της συνέχισης της προγραμματικής σύμβασης με το ΔΗΠΕΘΕΚ, θεσμό που ήδη το υπουργείο στηρίζει την περίοδο αυτή με επιπλέον χρηματοδότηση, καθώς και το θέμα που αφορά τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού.

Με βάση την ίδια ενημέρωση, η ανταπόκριση της κ. Μενδώνη, η οποία έχει άριστη γνώση των πολιτιστικών ζητημάτων από την μακρά πορεία της στο υπουργείο, ήταν στη θετική κατεύθυνση ως προς τη συνέχιση της χρηματοδότησης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και ως προς τη στήριξη του ΔΗΠΕΘΕΚ. Σημειώνεται ότι το υπουργείο παρείχε φέτος έξτρα χρηματοδότηση προς το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού.

Η υπουργός αναμένεται να επισκεφθεί την Καλαμάτα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ στα τέλη Αυγούστου.


NEWSLETTER