Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012 10:00

Σύμφωνα με το δήμαρχο Φ. Μπάμη: "Φρεάτια και πόρτα η αιτία πολέμου από Αλεξόπουλο"

Γράφτηκε από την
Σύμφωνα με το δήμαρχο Φ. Μπάμη: "Φρεάτια και πόρτα η αιτία πολέμου από Αλεξόπουλο"


ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Η προμήθεια φρεατίων σε έργο στο Δώριο που δεν είχε εξαρχής προβλεφθεί και μια σιδερένια πόρτα σε αντλιοστάσιο, που από λάθος γράφτηκε ότι μπήκε σε άλλο χωριό από εκείνο που προοριζόταν, αποτέλεσε -σύμφωνα με το δήμαρχο Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμη- αιτία πολέμου με τον υπό παραίτηση αντιδήμαρχο Νίκο Αλεξόπουλο. Ο αντιδήμαρχος προχθές καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα (το οποίο πέρασε οριακά), καταγγέλλοντας παράλληλα ότι ο δήμος δίνει έργα με αδιαφανείς διαδικασίες.
Σκληρή πάντως ήταν και η κριτική της αντιπολίτευσης προς τη δημοτική αρχή, που την κατηγόρησε ότι δεν έχει αναπτυξιακό όραμα, ενώ δεν εγγράφει έργα του ΕΣΠΑ στο Τεχνικό Πρόγραμμα γιατί δεν αξιοποίησε μελέτες. Οπως χαρακτηριστικά είπε η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ελένη Αλειφέρη "μας λέτε ότι θα' πρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι, όταν ο δήμος λειτουργεί με προτεραιότητες κοινότητας του 1960!». Νωρίτερα ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Αντώνης Τάκης είχε τονίσει ότι χρήματα δεν υπάρχουν και γι' αυτό δίνεται προτεραιότητα σε θέματα καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα, το νερό και ο φωτισμός.
"Δεν έχουμε πόρους δεν ήρθε ούτε 1 ευρώ από ΣΑΤΑ, ενώ είναι απλήρωτοι εργολάβοι για έργα που έχουν γίνει», είπε μιλώντας στην "Ε" ο δήμαρχος Φίλιππος Μπάμης. Είπε ότι αν έρθουν χρήματα θα γίνει τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος, ενώ επανέλαβε πως είναι υποχρεωμένος να πληρώνει τα δάνεια περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, που είχαν πάρει καποδιστριακοί δήμοι.
Οσο για τα έργα που η δημοτική αρχή κατηγορείται ότι δεν εντάσσει στο ΕΣΠΑ, είπε ότι "παραποιείται η αλήθεια γιατί εγώ σαν δήμαρχος δεν παρέλαβα μελέτες». Οπως είπε αυτές που υπήρχαν, είχαν ελλείψεις κι αν δεν συμπληρώνονταν δεν μπορούσε ο φάκελος να κατατεθεί. 
Και μίλησε στη συνέχεια για μια σειρά έργων που ο δήμος προγραμματίζει και θα εντάξει στο Τεχνικό Πρόγραμμα εφόσον εγκριθεί η χρηματοδότησή τους. "Ο φάκελος που είναι ώριμος πλέον για να τον πάω στο ΕΣΠΑ για έγκριση είναι το αποχετευτικό δίκτυο των Τσουκαλαίικων», είπε. Πρόσθεσε δε ότι για το ίδιο χωριό θα γίνει επικαιροποίηση της μελέτης για την ανάπλαση της πλατείας, που και αυτό το έργο θα πάει μέσω ΕΣΠΑ. Ενα ακόμα έργο σημαντικό για το δήμο είπε ο Φ. Μπάμης πως είναι η σύνδεση του Επικούρειου Απόλλωνα με την Αγ. Θεοδώρα και την 7η επαρχιακή οδό. Αναφέρθηκε ακόμη στο έργο προϋπολογισμού 650.000 ευρώ για τα μονοπάτια στη Νέδα, "με φορέα υλοποίησης το Δήμο Τριφυλίας γιατί εμείς δεν έχουμε διαχειριστική επάρκεια για Τεχνική Υπηρεσία», σημείωσε. Επίσης είπε ότι έχει δημοπρατηθεί το έργο αναστήλωσης του γεφυριού της Μαυροζούμενας, ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, αλλά καλές είπε πως είναι οι προοπτικές και για το σπίτι της Μαρίας Κάλλας. Ανέφερε ακόμη έργα αγροτικής οδοποιίας, ύψους 615.000 ευρώ στη Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας, και για τον προγραμματισμό έργων ανάπλασης στο Μελιγαλά και στο Μπεζεστένι.

Ν.Κ.
 


 

NEWSLETTER