Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 09:04

Τι προβλέπει η πρόταση της δημοτικής αρχής Καλαμάτας: Πεζοδρομήσεις, μονοδρομήσεις και μείωση ορίου ταχύτητας

Γράφτηκε από τον
Τι προβλέπει η πρόταση της δημοτικής αρχής Καλαμάτας: Πεζοδρομήσεις, μονοδρομήσεις και μείωση ορίου ταχύτητας

 

Μείωση του ορίου ταχύτητας στα 30 χιλιόμετρα την ώρα σε όλο το οδικό δίκτυο της Καλαμάτας πλην των κυρίων οδών, πεζοδρομήσεις των οδών Αιπύτου, Ηφαίστου, Ιθώμης, Αγίου Ιωάννου, Παπάζογλου, Καπετάν Κρόμπα, Πολυβίου και Αναπλιώτη και μονοδρόμηση των οδών Αύρας (προς Νότο) και Μεσογείων (προς Βορρά) νοτίως της Κρήτης, προβλέπει η εισήγηση που θα συζητηθεί αύριο στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας.

 

Ρεπορτάζ Θανάσης Λαγός

 

Για την Ναυαρίνου η εισήγηση προβλέπει πλήρη πεζοδρόμηση μεταξύ των οδών Φαρών και Ακρίτα από τις 8 μ.μ. έως τις 2 π.μ. και μονοδρόμηση με κατεύθυνση προς Δύση (τις ίδιες ώρες) στο τμήμα από Ηρώων μέχρι Αύρας.

Αναλυτικά η εισήγηση προβλέπει:

 

ΗΠΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Προτείνεται να εφαρμοστεί το μέτρο σε όλο τον αστικό ιστό της πόλης, όπως το Νησάκι, την περιοχή της Παραλίας, την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Αριστομένους - Κρήτης - Ηρώων - Βασ. Γεωργίου, την περιοχή της Μαρίνας, των Γιαννιτσανίκων, κ.λπ. Δεν θα συμπεριληφθούν οι οδοί που αποτελούν το βασικό οδικό δίκτυο (π.χ. Φαρών, Ακρίτα, Κρήτης, Λυκούργου, Σόλωνος, Αριστομένους, Αρτέμιδος, κ.λπ.), αφού ο στόχος είναι να προστατευτούν οι περιοχές κατοικίας. Ειδικά σε οδούς όπου υπάρχουν σχολεία, προτείνεται να οριστεί όριο ταχύτητας στα 20 χλμ./ώρα, όπως έχει ήδη οριστεί έξω από κάποια σχολεία της πόλης (π.χ. 10ο Δημοτικό Σχολείο, 18ο Δημοτικό Σχολείο). Οπου στο βασικό οδικό δίκτυο υπάρχει καθορισμένο ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας των οχημάτων διαφορετικό των 50 χλμ./ώρα και ορίζεται με ειδική σήμανση, αυτό δεν θα τροποποιηθεί. Η υλοποίηση θα γίνει με στάμπες σε κίτρινο χρώμα (όπως προβλέπεται από τον ΚΟΚ για προσωρινή σήμανση) στις εισόδους και τις εξόδους των περιοχών με αναγραφή του ορίου ταχύτητας στην είσοδο και του τέλους της ρύθμισης στην έξοδο. Οι περιοχές αυτές αποτελούνται κυρίως από μονόδρομους και η υλοποίηση του μέτρου θα είναι σχετικά εύκολη.

Η υλοποίηση μπορεί να γίνει από τα συνεργεία του δήμου ή και από παροχή υπηρεσιών για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ απαιτείται η παραγγελία των μεταλλικών σταμπών (20 και 30 χλμ./ώρα), των πινακίδων και στύλων κατακόρυφης σήμανσης και του κίτρινου χρώματος διαγράμμισης.

Προτείνεται η ισχύς του προσωρινού μέτρου να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη, δηλαδή έως τις 30/11/2020. Από την αξιολόγηση της εφαρμογής του μέτρου, θα εξεταστεί αν θα προταθεί στη συνέχεια για να έχει μόνιμο χαρακτήρα, οπότε και θα ακολουθηθεί η διαδικασία στην οποία περιλαμβάνεται και η έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

 

ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ

Στην περιοχή της Παραλίας παρατηρείται έντονη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, ενώ υπάρχει και έντονη ζήτηση στάθμευσης. Για το λόγο αυτό υπάρχουν αιτήματα από τους δημότες που εντοπίζουν διάφορες δυσλειτουργίες. Ενα από τα προβλήματα που εντοπίζονται είναι η απαγόρευση στάθμευσης στην ανατολική πλευρά της οδού Αύρας (μεταξύ Κρήτης και Ναυαρίνου).

Αν και η στάθμευση απαγορεύεται, οι οδηγοί των οχημάτων δεν σέβονται την υφιστάμενη σήμανση και σταθμεύουν τα οχήματά τους, με αποτέλεσμα το εύρος του οδοστρώματος που απομένει για κυκλοφορία να μην επαρκεί για την ασφαλή διέλευση των αντίθετα κινούμενων οχημάτων. Επίσης, για τον ίδιο λόγο, οι ποδηλάτες που χρησιμοποιούν την οδό κινούνται επί του πεζοδρομίου, με αποτέλεσμα να ενοχλούνται οι πεζοί. Τέλος, έχουν καταβληθεί έντονες προσπάθειες αστυνόμευσης της υφιστάμενης ρύθμισης, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Το ίδιο πρόβλημα υφίσταται και στην οδό Μεσογείων, όπου πάλι η κυκλοφορία των πεζών δυσχεραίνεται από τα οχήματα, αφού το πλάτος της οδού δεν επαρκεί για διπλή κυκλοφορία. Εδώ το πρόβλημα είναι πιο έντονο, διότι το πλάτος των πεζοδρομίων είναι ανεπαρκές και δεν υπάρχει συνέχεια. Προτείνεται προσωρινά η μονοδρόμηση των οδών Αύρας (προς Νότο) και Μεσογείων (προς Βορρά), ώστε να αυξηθεί ο χώρος για την εξυπηρέτηση των πεζών και των μετακινούμενων με ήπιες μορφές μετακίνησης, χωρίς να μειωθούν οι θέσεις στάθμευσης. Η επιλογή των κατευθύνσεων έγινε για να μην επιβαρυνθεί ο φωτεινός σηματοδότης στη διασταύρωση Αύρας και Κρήτης.

Η υλοποίηση μπορεί να γίνει από τα συνεργεία του δήμου με τοποθέτηση της κατάλληλης σήμανσης. Επίσης, θα πρέπει να «κρυφτούν» προσωρινά οι σχετικές αντίθετες ρυθμίσεις στον φωτεινό σηματοδότη στη διασταύρωση των οδών Κρήτης και Αύρας και να αποχρωματιστεί η διπλή διαχωριστική σήμανση στο τμήμα της οδού Αύρας που θα μονοδρομηθεί.

Προτείνεται η ισχύς του προσωρινού μέτρου να είναι έως τις 30/9/2020. Από την αξιολόγηση της εφαρμογής του μέτρου, θα εξεταστεί αν θα προταθεί στη συνέχεια για να έχει μόνιμο χαρακτήρα, οπότε και θα ακολουθηθεί η διαδικασία στην οποία περιλαμβάνεται και η έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

 

ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ

Σε πολλά σημεία της πόλης υπάρχει ανάγκη πεζοδρομήσεων και αποφυγή του συνωστισμού, ειδικά εφόσον αναμένεται και αύξηση της επισκεψιμότητας της πόλης, λόγω δυνατότητας πρόσβασης με Ι.Χ. οχήματα (αποφυγή πλοίων, αεροπλάνων).

Στο Ιστορικό Κέντρο υπάρχει κυκλοφορία οχημάτων όλο το 24ωρο μόνο στις οδούς Αιπύτου - Ηφαίστου - Ιθώμης - Αγίου Ιωάννου - Παπάζογλου. Προτείνεται: Πεζοδρόμηση όλων των δρόμων που περικλείονται μεταξύ των οδών Υπαπαντής - Τζάνε - Νέδοντος - 23ης Μαρτίου (ακτίνα περίπου 150 μέτρα), με δυνατότητα να εισέρχονται με συγκεκριμένη κατεύθυνση οχήματα όπως προβλέπει ο ΚΟΚ για στάθμευση σε ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης και για μεταφορά εμπορευμάτων ή εμποδιζόμενων ατόμων, με την τοποθέτηση/μετακίνηση της κατάλληλης σήμανσης. Θα χρειαστούν στύλοι και ρυθμιστικές πινακίδες σήμανσης Ρ-55 για την υλοποίηση του μέτρου και πιθανόν εμπόδια τύπου «π» για έλεγχο του μέτρου.

Ωράριο τροφοδοσίας καταστημάτων 7 π.μ. - 10 π.μ. και 4 μ.μ. - 6 μ.μ. όπως ισχύει και στους υπόλοιπους πεζόδρομους. Θα χρειαστούν πληροφοριακές πινακίδες σήμανσης για την υλοποίηση του μέτρου, λόγω καταστροφής και των υφιστάμενων πινακίδων, οι οποίες θα τοποθετηθούν στους ίδιους στύλους με τη σήμανση για τους πεζόδρομους.

Στάθμευση κατοίκων/ εργαζομένων που δεν διαθέτουν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης εκτός της περιοχής αυτής (ακτίνα περίπου 150 μέτρα).

 

ΚΑΘΕΤΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ

Στους κάθετους της οδού Αριστομένους και πιο συγκεκριμένα στο πεζοδρομημένο τμήμα της υπάρχει κυκλοφορία οχημάτων όλο το 24ωρο. Εχει ληφθεί σχετική απόφαση πεζοδρόμησης κάποιων τμημάτων αυτών των καθέτων, η οποία θα εφαρμοστεί με την υλοποίηση του έργου «Ανάπλαση δικτύου οδών και πεζοδρόμων στο Ιστορικό Κέντρο (οδοί Κολοκοτρώνη, Σφακτηρίας, καπετάν Κρόμπα, κ.λπ.) και αναβάθμιση υφιστάμενου παιδοτόπου». Προτείνεται:

Πεζοδρόμηση όλων των κάθετων δρόμων (Καπετάν Κρόμπα, Πολυβίου, Αναπλιώτη) που περικλείονται μεταξύ των οδών Σφακτηρίας - 23ης Μαρτίου - Νέδοντος - Κολοκοτρώνη, με δυνατότητα να εισέρχονται με συγκεκριμένη κατεύθυνση οχήματα όπως προβλέπει ο ΚΟΚ για στάθμευση σε ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης και για μεταφορά εμπορευμάτων ή εμποδιζόμενων ατόμων, με την τοποθέτηση/μετακίνηση της κατάλληλης σήμανσης. Θα χρειαστούν στύλοι και ρυθμιστικές πινακίδες σήμανσης Ρ-55 για την υλοποίηση του μέτρου και πιθανόν εμπόδια τύπου «π» για έλεγχο του μέτρου.

Ωράριο τροφοδοσίας καταστημάτων 7 π.μ. – 10 π.μ. και 4 μ.μ. – 6 μ.μ. όπως ισχύει και στους υπόλοιπους πεζόδρομους. Θα χρειαστούν πληροφοριακές πινακίδες σήμανσης για την υλοποίηση του μέτρου, οι οποίες θα τοποθετηθούν στους ίδιους στύλους με τη σήμανση για τους πεζόδρομους.

Η υλοποίηση μπορεί να γίνει από τα συνεργεία του δήμου ή και από παροχή υπηρεσιών για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ απαιτείται η παραγγελία των πινακίδων και των στύλων κατακόρυφης σήμανσης.

Προτείνεται η ισχύς του προσωρινού μέτρου να είναι έως τις 30/11/2020. Από την αξιολόγηση της εφαρμογής του μέτρου, θα εξεταστεί αν θα προταθεί στη συνέχεια για να έχει μόνιμο χαρακτήρα, οπότε και θα ακολουθηθεί η διαδικασία στην οποία περιλαμβάνεται και η έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

 

ΟΔΟΣ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Λόγω της σημαντικότητας των όποιων παρεμβάσεων πραγματοποιηθούν στην οδό Ναυαρίνου, αυτή εξετάζεται μόνη της. Είναι γεγονός ότι η επισκεψιμότητα της Ναυαρίνου, αλλά και ο συγχρωτισμός, είναι αυξημένη ειδικά σε ορισμένα τμήματα ιδίως τις απογευματινές/βραδινές ώρες. Αυτό συμβαίνει όπου λειτουργούν πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή στο λιμάνι, αλλά και πέριξ του Ι.Ν. Αναστάσεως,

λόγω και των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού. Στην περιοχή υφίστανται τέσσερις χώροι που χρησιμοποιούνται για στάθμευση οχημάτων (στον ΝΟΚ, στην οδό Μεθώνης, στο Στάδιο και στην οδό Ναυαρίνου πλησίον της οδού Καρακούση), συνολικής χωρητικότητας περίπου 500 οχημάτων, ενώ από τις 18 Ιουλίου θα προστεθεί και ο χώρος που παραχωρείται στην περιοχή του λιμένα στο τέλος της οδού Φαρών, χωρητικότητας περίπου 150 οχημάτων.

Με σκοπό την εξυπηρέτηση των πεζών και των μετακινούμενων με ήπιες μορφές μετακίνησης προτείνεται να δοθεί χώρος στους πεζούς και στους ποδηλάτες στα σημεία που παρατηρείται έντονη συμφόρηση, δηλαδή στο τμήμα μεταξύ των οδών Φαρών και Ακρίτα και στο τμήμα μεταξύ των οδών Ηρώων και Αύρας, με παράκαμψη των διαδρομών της αστικής συγκοινωνίας μέσω της οδού Κρήτης.

 

ΜΕΤΑΞΥ ΟΔΩΝ ΦΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΚΡΙΤΑ

Επισημαίνεται ότι αν και υπάρχουν διαβάσεις πεζών, οι πεζοί δεν διασχίζουν την οδό Ναυαρίνου από τις διαβάσεις, αλλά από οποιοδήποτε σημείο. Ετσι, προτείνεται να πεζοδρομηθεί το τμήμα της Ναυαρίνου μεταξύ των οδών Φαρών και Ακρίτα, ώστε να αποδοθεί ο χώρος στους πεζούς και στους ποδηλάτες, αλλά και να διασχίζουν με ασφάλεια την οδό Ναυαρίνου οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες των καταστημάτων. Προτείνεται η πεζοδρόμηση (απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης) να είναι καθολική από 8 μ.μ. έως και 2 π.μ. και να μην διέρχεται ούτε η αστική συγκοινωνία σε αυτό το τμήμα για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η καθημερινή υλοποίηση δεν μπορεί να γίνεται από τα συνεργεία του δήμου, αλλά μπορεί από παροχή υπηρεσιών για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ απαιτείται η παραγγελία των πινακίδων και των στύλων κατακόρυφης σήμανσης, αλλά και άλλων υλικών για να χρησιμοποιηθούν ως φυσικά εμπόδια με σκοπό την επισήμανση της παρέμβασης (π.χ. νερομπαριέρες, γλάστρες, εμπόδια τύπου «π»). Προτείνεται η ισχύς του προσωρινού μέτρου να είναι έως τις 15/9/2020. Από την αξιολόγηση της εφαρμογής του μέτρου, θα εξεταστεί αν θα προταθεί στη συνέχεια για να έχει πιο μόνιμο χαρακτήρα, δηλαδή να υλοποιείται κάθε καλοκαίρι, οπότε και θα ακολουθηθεί η διαδικασία στην οποία περιλαμβάνεται και η έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

 

ΜΕΤΑΞΥ ΟΔΩΝ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΑΥΡΑΣ

Προτείνεται να μονοδρομηθεί το τμήμα της Ναυαρίνου μεταξύ των οδών Ηρώων και Αύρας με κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Δύση, ώστε να αποδοθεί ο χώρος στους πεζούς και στους ποδηλάτες, προκειμένου να ενοποιηθεί με τον ποδηλατόδρομο και το πεζοδρόμιο, αλλά και να διασχίζουν μικρότερο πλάτος της οδού Ναυαρίνου οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες των καταστημάτων. Προτείνεται η μονοδρόμηση να είναι καθολική από 8 μ.μ. έως και 2 π.μ. και στην κατεύθυνση προς Ανατολή να μην διέρχεται ούτε η αστική συγκοινωνία σε αυτό το τμήμα για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Επίσης, προτείνεται για λόγους οδικής ασφάλειας, όπως αναφέρεται και στο ΦΕΚ Β’ 2448/2020 το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας των οχημάτων να οριστεί σε 30 χλμ./ώρα στην κατεύθυνση προς Δύση, αφού υπάρχει αυξημένη αλληλεπίδραση οχημάτων και ευάλωτων χρηστών ή έντονη κίνηση πεζών.

Η καθημερινή υλοποίηση δεν μπορεί να γίνεται από τα συνεργεία του δήμου, αλλά μπορεί από παροχή υπηρεσιών για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ απαιτείται η παραγγελία των πινακίδων και των στύλων κατακόρυφης σήμανσης, αλλά και άλλων υλικών για να χρησιμοποιηθούν ως φυσικά εμπόδια με σκοπό την επισήμανση της παρέμβασης (π.χ. νερομπαριέρες, ελαστικά κολονάκια, εμπόδια τύπου «π»). Προτείνεται η ισχύς του προσωρινού μέτρου να είναι έως τις 30/8/2020.

Από την αξιολόγηση της εφαρμογής του μέτρου, θα εξεταστεί αν θα προταθεί στη συνέχεια για να έχει πιο μόνιμο χαρακτήρα, δηλαδή να υλοποιείται κάθε καλοκαίρι, οπότε και θα ακολουθηθεί η διαδικασία στην οποία περιλαμβάνεται και η έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.


NEWSLETTER