Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2013 09:18

Συζήτηση για αλλαγές στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Με τη συμπλήρωση δύο ετών θητείας της δημοτικής αρχής Μεσσήνης, την Κυριακή των Φώτων, στη 1 το μεσημέρι, θα γίνουν δημαιρεσίες στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάδειξη νέου προεδρείου και επιτροπών, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και τα ονόματα των νέων αντιδημάρχων.
Στο Δήμο Μεσσήνης είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο διοικητικό σχήμα, ωστόσο ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος δεν έχει ακόμα αποφασίσει το μέγεθος του νέου σχήματος, καθώς και το εύρος των αλλαγών. Οπως έχει γίνει ήδη γνωστό ο αριθμός των έμμισθων αντιδημάρχων στο Δήμο Μεσσήνης μειώνεται από επτά, σε πέντε.
Ο ίδιος ο Στ. Αναστασόπουλος είπε στην "Ε" ότι τα πάντα εξετάζονται από μηδενική βάση, αλλά δεν θα καταλήξει σε αποφάσεις πριν καλέσει τους συνεργάτες του σε κατ' ιδίαν συναντήσεις, καθώς και όλους μαζί. Επιπλέον, ο δήμαρχος μελετούσε χθες την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία ρυθμίζει μια σειρά θεμάτων, όπως τις θέσεις άμισθων αντιδημάρχων, εάν θα μπορούν να ορίζονται ως έμμισθοι αντιδήμαρχοι δημόσιοι υπάλληλοι ή συνταξιούχοι του Δημοσίου και ΔΕΚΟ.
Σε ό,τι αφορά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης για την ανάδειξη νέου προεδρείου (δημαιρεσίες) δεν έχει ληφθεί ακόμα οριστική απόφαση αν η ομάδα της πλειοψηφίας θα διατηρήσει στο προεδρείο τον Κώστα Ρούτση ή αν θα τον αντικαταστήσει.

Ν.Κ.