Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 14:17

Ακυρες οι εκλογές στον Δήμο Μεσσήνης για τις επιτροπές

Γράφτηκε από τον
Ακυρες οι εκλογές στον Δήμο Μεσσήνης για τις επιτροπές

Ο Νίκος Ξενόγιαννης της μείζονος μειοψηφίας εξελέγη αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης το απόγευμα της Δευτέρας, στη συνεδρίαση που έγινε κεκλεισμένων των θυρών λόγω των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Ο κ. Ξενόγιαννης, που εξελέγη με 18 ψήφους, 10 λευκά και 2 άκυρα, αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Παναγιώτη Κανελλόπουλο της ίδιας παράταξης, που ανεξαρτητοποιήθηκε.

Στην αρχή της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Νίκος Φύκιρης ανέγνωσε τις ανεξαρτητοποιήσεις των 4 συμβούλων (Π. Κανελλόπουλου, Γιώργου Αθανασόπουλου, Γιώργου Γρουσουζάκου και Παναγιώτη Παπαδόπουλου) της μείζονος μειοψηφίας, της παράταξης με επικεφαλής μέχρι πρότινος τον Γιώργο Τσώνη.

Λόγω των ανεξαρτητοποιήσεων αυτών, μάλιστα, εξελέγησαν και νέες επιτροπές, Οικονομική και Ποιότητας Ζωής του δήμου.

Ωστόσο, χθες έγινε γνωστό ότι οι εκλογές ήταν άκυρες, γι’ αυτό και σήμερα στις 3 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να ανακληθούν οι εκλογές και να λειτουργήσουν οι επιτροπές με τα μέλη τους, όπως λειτουργούσαν μέχρι τώρα.

Η εξέλιξη αυτή δικαίωσε τον νέο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκο Κοτταρίδη, ο οποίος είπε ότι κακώς έρχεται στο Συμβούλιο το θέμα των εκλογών των δύο επιτροπών, καθώς οι επιτροπές έχουν εκλεγμένα μέλη με 2ετή θητεία. Ο κ. Κοτταρίδης πρότεινε να αναβληθεί το θέμα, να γίνει ερώτημα στο υπουργείο Εσωτερικών και ανάλογα με την απάντηση να κινηθούν.

Ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος δεν δέχτηκε τις απόψεις του κ. Κοτταρίδη και είπε πως, παρότι ο ίδιος είχε άλλη άποψη, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην οποία απευθύνθηκε η υπηρεσία υπέδειξε τη συγκεκριμένη διαδικασία με τις εκλογές. Μάλιστα, δεν δέχτηκε την αναβολή γιατί, όπως ανέφερε, θα φέρει καθυστέρηση στη λειτουργία του δήμου και υπάρχουν σε εκκρεμότητα σημαντικά θέματα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στην εκλογή των δύο επιτροπών αναδείχθηκαν 3 μέλη από την πλειοψηφία, 2 από τη μείζονα μειοψηφία και 1 από τους ανεξαρτητοποιηθέντες συμβούλους.

Η εκλογή έδειξε ότι οι 2 από τους 4 ανεξαρτητοποιηθέντες της παράταξης Τσώνη (ανεξαρτητοποιήθηκε και αυτός), οι Γιώργος Αθανασόπουλος και Παναγιώτης Κανελλόπουλος, κλίνουν σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή. Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, όπως δήλωσε και στην αίτηση ανεξαρτητοποίησής του, στήριξε και θα στηρίζει τον Γ. Τσώνη όσο ασχολείται με τα αυτοδιοικητικά του δήμου.

Στη διαδικασία της εκλογής ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Μανώλης Δουρούμης εξέφρασε τη δυσφορία του, επικαλούμενος τον Μακιαβέλι, για τη στάση που τήρησε η παράταξή του (για να εκλέξει κι έναν ανεξάρτητο σύμβουλο) και δήλωσε πως δεν θα συμμετέχει στη διαδικασία.

* Στη συνεδρίαση της Δευτέρας εξελέγη αντιπρόσωπος στην ΠΕΔ Πελοποννήσου ο νέος επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ν. Κοτταρίδης, στη θέση του Γ. Τσώνη.

 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ Ν. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ

Στην αρχή της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Συμβουλίου Νίκος Φύκιρης συνεχάρη τον Ν. Κοτταρίδη για την εκλογή του ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και του ευχήθηκε καλή δύναμη, καλή επιτυχία και καλή συνεργασία.

Ο Ν. Κοτταρίδης ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε να εκλεγεί επικεφαλής της παράταξης και δήλωσε ότι είναι ακόμα μεγαλύτερη η ευθύνη από την τιμή και πως θα συνεχίσουν τον αγώνα από τη θέση που τους έταξαν οι συμπολίτες τους. Δεσμεύτηκε για εποικοδομητική κριτική και προτάσεις προς όφελος των συνδημοτών για την καθημερινότητα και την αναπτυξιακή προοπτική του δήμου, καθώς και για συνεργασία με τις μειοψηφίες και με τους ανεξάρτητους.

Ευχές για καλή επιτυχία στον νέο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας εξέφρασαν ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Χρήστος Θεοδωρακόπουλος και ο σύμβουλος της μειοψηφίας Γιάννης Λάσκαρης.

Ο ανεξάρτητος πλέον σύμβουλος - τέως δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υπογράφοντες την ανακοίνωση συμβούλους της πρώην παράταξής του και στον κ. Κοτταρίδη. Είπε ότι για πρώτη φορά αναφέρθηκε στην ανακοίνωση η λέξη “έργα” και αυτόν τον χαροποίησε, ενώ όσον αφορά την ελλιπή αντιπολίτευση της παράταξης, αποδίδοντάς τους ευθύνες, τους κάλεσε να κοιτάξουν τις παρουσίες, όταν αυτός έκανε αντιπολίτευση.

Γ.Σ. 


NEWSLETTER