Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 15:07

Μελιγαλάς: 4-10 Σεπτεμβρίου η εμποροζωοπανήγυρη, αν επιτραπεί!

Γράφτηκε από την

 

Ο Δήμος Οιχαλίας θέλει να είναι έτοιμος για το παραδοσιακό πανηγύρι του Μελιγαλά, σε περίπτωση που επιτραπεί η διεξαγωγή του.

Ετσι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου εισηγείται στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο, στις 2 το μεσημέρι και κεκλεισμένων των θυρών, τη διενέργεια της ετήσιας παραδοσιακής εμποροζωοπανήγυρης στην Τ.Κ. Μελιγαλά, από 4 έως και την 10η Σεπτεμβρίου.

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι “σε περίπτωση λήψης νέων μέτρων από την κυβέρνηση, για την προστασία μετάδοσης του κορονοϊού, με τα οποία θα απαγορεύονται οι εμποροπανήγυρεις, εκδηλώσεις, πολιτιστικές δραστηριότητες κλπ., δεν θα πραγματοποιηθεί η ετήσια παραδοσιακή εμποροζωοπανήγυρη στην Τ.Κ. Μελιγαλά”.

Η επιτροπή προτείνει τον ορισμό για το 2020 τριμελούς επιτροπής, αρμόδιας για τη λειτουργία της εμποροπανήγυρης, που θα αποτελείται από δύο δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και έναν σύμβουλο της μειοψηφίας, και η οποία θα πλαισιώνεται από δύο υπαλλήλους του δήμου.

Ακόμα, όσον αφορά τον καθορισμό των τελών του πανηγυριού, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας, λόγω της οικονομικής ύφεσης που έχει προκληθεί από την πανδημία του κορονοϊού, οι τιμές των θέσεων να μειωθούν στο 50% αυτών που είχαν οριστεί το 2019.