Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013 21:17

Ο Ηλ. Σακελλαριάδης ορίστηκε πρόεδρος Δ.Σ. στην Οιχαλία

Ο Ηλ. Σακελλαριάδης ορίστηκε πρόεδρος Δ.Σ. στην Οιχαλία

 

 

Αναμενόμενο, λίγο-πολύ, ήταν το νέο αδιέξοδο που προέκυψε και σήμερα στην εκλογή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας, στην επαναληπτική συνεδρίαση του Σώματος, στον Μελιγαλά.

Στις τρεις ψηφοφορίες που προβλέπονται από την διαδικασία δεν έγινε δυνατό να εκλεγεί ο Δημήτρης Ηλιακόπουλος -προταθείς από το δήμαρχο Φίλιππο Μπάμη-, με συνέπεια να επιστρατευθεί το νομικό πλαίσιο του «Καλλικράτη», σύμφωνα με το οποίο πρόεδρος ορίζεται ο πλειοψηφών σύμβουλος -ο οποίος είναι ο Ηλίας Σακελλαριάδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ηλ. Σακελλαριάδης είχε αυτοπροταθεί ως υποψήφιος πρόεδρος του Σώματος, μετά την υπόδειξη του Δ. Ηλιακόπουλου από τον δήμαρχο.

Ομως στην ψηφοφορία μεταξύ των μελών του συνδυασμού της πλειοψηφίας έλαβε 5 ψήφους, έναντι 9 του προταθέντος από τον δήμαρχο Δ. Ηλιακόπουλου, για τον οποίον κλήθηκε να ψηφίσει το Σώμα.

Στις τρεις άκαρπες ψηφοφορίες τα αποτελέσματα ήταν, στην πρώτη 9 ψήφοι υπέρ του Δ. Ηλιακόπουλου και 16 λευκά, στη δεύτερη 8 υπέρ και 17 λευκά και στην τρίτη 9 υπέρ και 16 λευκά.