Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 11:13

Κανονικά η λειτουργία σε βρεφονηπιακό και παιδικούς σταθμούς Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Κανονικά η λειτουργία σε βρεφονηπιακό και παιδικούς σταθμούς Μεσσήνης

Τον βρεφονηπιακό σταθμό και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Μεσσήνης επισκέφθηκαν χθες ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος και η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα.

Ο δήμαρχος συζήτησε με τους εργαζόμενους, τους οποίους συνεχάρη για τη συνδρομή τους στο κοινωνικό έργο που επιτελείται. Και υπογράμμισε την εξαιρετική ποιότητα, ασφαλή λειτουργία και φροντίδα που παρέχεται προς τα φιλοξενούμενα βρέφη και νήπια, των οποίων η σταδιακή προσέλευση έχει ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου και η προσαρμογή θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο.
Ακολούθως, υπήρξε ενημέρωση για τη στελέχωση των τμημάτων από παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, δεδομένου του έγκαιρου σχεδιασμού της δημοτικής αρχής, των προσλήψεων των αναγκαίων ειδικοτήτων με γνώμονα την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των φιλοξενούμενων παιδιών και αποδοτικότητα του προσωπικού.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, αρκετοί γονείς τυγχάνουν ωφελούμενοι του επιδοτούμενου προγράμματος ΕΣΠΑ “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής” έτους 2020-2021, που από το 2011 με επιτυχία υλοποιεί ο Δήμος Μεσσήνης.
“Οι δομές μας είναι δίπλα στις οικογένειες που μας έχουν ανάγκη, δίπλα στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους άπορους γονείς ή τις μονογονεϊκές οικογένειες. Μεριμνούμε με υπευθυνότητα για την ασφαλή φιλοξενία, ποιοτική διατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών που βρίσκονται σε αυτή την τρυφερή ηλικία. Αναγνωρίζουμε ότι οι παιδικοί σταθμοί αποτελούν τη γέφυρα μετάβασης από τον κλειστό κύκλο της οικογένειας στην κοινωνία και αυτό επιτυγχάνεται με αγάπη, κατανόηση και ενθάρρυνση των νηπίων”, δήλωσε ο κ. Αθανασόπουλος μετά την επίσκεψη στις δημοτικές δομές.
“Αντιμετωπίζουμε με τη μέγιστη ευαισθησία τη λειτουργία του βρεφονηπιακού και των παιδικών σταθμών και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους εργαζόμενους για την ορθή λειτουργία των δομών”, πρόσθεσε η κ. Τσέλιου-Μουρούφα, τονίζοντας την τήρηση όλων των διαδικασιών λόγω Covid-19 που επιβάλλουν οι σχετικές ΚΥΑ.


NEWSLETTER