Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 09:05

Η παραβατικότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας το θέμα της υποβολής προτάσεων και του καθορισμού δράσεων για θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης φαινομένων παραβατικότητας.

Η συνεδρίαση θα γίνει στις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Μεσσηνίας “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”, αμέσως μετά την ειδική συνεδρίαση για την τελετή ανακήρυξης του Μίκη Θεοδωράκη ως επίτιμου δημότη Καλαμάτας.

Να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα της παραβατικότητας αναβλήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Οκτωβρίου, λόγω της μεγάλης χρονικής διάρκειας του θέματος για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και του Δημήτρη Κουκούτση, καθώς και για να κληθούν να μετάσχουν στη συνεδρίαση εκπρόσωποι αρμοδίων φορέων - αρχών και πρόεδροι κοινοτήτων.

Στο Συμβούλιο που αναβλήθηκε, η δημοτική αρχή είχε προσκαλέσει τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Περικλή Ξηρογιάννη και την επιμελήτρια ανηλίκων - κοινωνική λειτουργό Αγγελική Ρουμελιώτη, οι οποίοι θα παραστούν και στη νέα συνεδρίαση.

Στη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας, άλλα θέματα με ενδιαφέρον είναι: Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της δημιουργίας υδατοδρομίου στο λιμάνι Καλαμάτας. Η έγκριση Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και άμεση - βραχεία διαχείριση των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, με την κωδική ονομασία “Δάρδανος” του Δήμου Καλαμάτας. Η έγκριση παραχώρησης θρυμματιστικού μηχανήματος Caravaggi Bio 300 στον ΕΛΓΟ Δήμητρα και έγκριση όρων και συμφωνιών χρησιδανείου. Η ρύθμιση - μείωση μισθωμάτων σχολικών κυλικείων. Η αντικατάσταση ανεξαρτητοποιηθείσας δημοτικής συμβούλου (Μαρία Αγγελή) σε συμβούλια – επιτροπές όπου συμμετείχε από πλευράς μειοψηφίας.