Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 12:16

Καλαμάτα: Ο Θαν. Βασιλόπουλος για το κλείσιμο της Δημοτικής Σχολής Χορού

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Ο Θαν. Βασιλόπουλος για το κλείσιμο της Δημοτικής Σχολής Χορού

Κλειστή είναι η Σχολή Χορού της “Φάρις” στο Δήμο Καλαμάτας, μετά το κρούσμα κορονοϊού σε δασκάλα της σχολής, ενώ ο δήμος προχώρησε σε απολύμανση των χώρων της.

Σήμερα από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα, στο Μέγαρο Χορού, με ευθύνη του δήμου θα γίνουν τεστ για τον κορονοϊό σε όλα τα παιδιά της σχολής, που έκαναν μάθημα με τη συγκεκριμένη δασκάλα. Αυτά σημείωσε χθες ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
“Προχθές βγήκε θετική μία καθηγήτρια”, επιβεβαίωσε ο δήμαρχος και παρατήρησε: “Αμεσα κινητοποιήθηκαν όλες οι διαδικασίες, έγινε γενική απολύμανση κι έκλεισε η σχολή. Ο πρόεδρος της «Φάρις» δρομολογεί τις καταστάσεις, ώστε όλα τα παιδιά να κάνουν rapid test κι εφόσον δούμε τα αποτελέσματα, μετά να κινηθούμε ανάλογα. Ακολουθούμε στενά τα πρωτόκολλα που η Πολιτεία μας έχει καθορίσει. Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα από τα rapid test και μετά θα επικοινωνήσουμε με τον ΕΟΔΥ και θα μας ενημερώσει. Η σχολή δεν θα λειτουργήσει μέχρι τη Δευτέρα τουλάχιστον. Απολυμάνθηκε όλη η σχολή, έγινε πάρα πολύ σημαντική δουλειά εκεί. Και σήμερα ανοίξαμε τις αίθουσες για να αεριστεί”.
Ακόμα, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι “εμείς ως Δήμος Καλαμάτας θα προμηθευτούμε και rapid test, έχω δώσει κατεύθυνση από σήμερα το πρωί. Θα έχουμε και νοσηλεύτρια για να μπορέσουμε να τα κάνουμε” και βεβαίωσε: “Και θα αντιμετωπίζουμε κάθε κατάσταση που προκύπτει, αν προκύπτει, επιμέρους. Δηλαδή, μία τάξη σχολείου αν βγει θετικός ένας μαθητής ή κάποιος δάσκαλος, θα κάνουμε τεστ σε όλα τα παιδιά της τάξης με έξοδα του Δήμου Καλαμάτας”.
Τέλος, ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι θα τοποθετηθούν ψηφιακές κάμερες θερμομέτρησης στο Δημαρχείο και σε άλλα δημοτικά κτήρια.


NEWSLETTER