Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020 17:17

Τριφυλία: Λεβεντάκης κατά αντιπολίτευσης για αδυναμία συνεδριάσεων

Γράφτηκε από την
Τριφυλία: Λεβεντάκης κατά αντιπολίτευσης για αδυναμία συνεδριάσεων

«Δέχομαι τεράστιο πόλεμο» σημειώνει ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, ρίχνοντας τα βέλη του σε παρατάξεις της αντιπολίτευσης (όχι όλες) που δεν συμμετέχουν στις διά περιφοράς και διά ζώσης συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αδυνατεί να συνεδριάσει το τελευταίο διάστημα, σε δύο προσκλήσεις για διά περιφοράς συνεδρίαση και στην τελευταία προχθεσινή πρόσκληση για διά ζώσης συνεδρίαση.
Ο κ. Λεβεντάκης σημειώνει επίσης: «Δεν θέλουν να προοδεύσει ο δήμος επί των ημερών μου για να μην φανεί η απραξία τους τόσα χρόνια. Νομίζω με την χθεσινή τους στάση απογυμνώθηκαν στα μάτια σας».
Αναλυτικά ο δήμαρχος αναφέρει:
«Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες του Δήμου Τριφυλίας. Επικοινωνώ μαζί σας για να σας εκθέσω ένα μείζον ζήτημα που έχει προκύψει και αφορά την λειτουργία ή για την ακρίβεια την μη λειτουργία, του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστική ευθύνη της ανεύθυνης αντιπολίτευσης (εξαιρώ την παράταξη του κ. Ανδρινόπουλου, του κ. Μπακούρου και του κύριου Κουκούμη, οι οποίοι προσήλθαν στην χθεσινή συνεδρίαση).
Οπως γνωρίζετε, στα πλαίσια της λήψης μέτρων για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού, από την πρώτη στιγμή ελήφθησαν από την κυβέρνηση οριζόντια μέτρα που αφορούσαν μεταξύ άλλων και τον τρόπο λειτουργίας των Δημοτικών Συμβουλίων. Συγκεκριμένα με την με αριθμό Δ1 α1 Γ.Π.οικ.58069 ΦΕΚ 407211312209-2020 ΚΥΑ οριζόταν ότι οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων των ΟΤΑ γίνονται είτε διά ζώσης κεκλεισμένων των θυρών είτε διά περιφοράς είτε με τηλεδιάσκεψη.
Από την πρώτη στιγμή, έχοντας πλήρως αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης, ζήτησα από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου οι συνεδριάσεις να γίνονται διά περιφοράς προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και για να δοθεί ένα παράδειγμα προς τους πολίτες για την αναγκαιότητα ευλαβικής τήρησης των μέτρων. Κατηγορήθηκα από την αντιπολίτευση ότι κινούμε αντιδημοκρατικά. Με είπαν φασίστα, με κατηγόρησαν ότι αναιρώ τον ρόλο της αντιπολίτευσης και άλλα τέτοια. Απουσίαζαν επιδεικτικά από τις τελευταίες διά περιφοράς συνεδριάσεις θέλοντας, κατά τα λεγόμενά τους, να διαφυλάξουν τον ρόλο της αντιπολίτευσης.
Την 10/11 και ενώ είχε ήδη επιβληθεί το lockdown, αρνήθηκαν για δεύτερη φορά να παρουσιαστούν στο διά περιφοράς συμβούλιο επικαλούμενοι και πάλι λόγους που ανάγονται στην διασφάλιση του ρόλου τους. Τονίζω ότι κατά την ανωτέρω συνεδρίαση είχε ήδη επιβληθεί η απαγόρευση των συναθροίσεων, με αποτέλεσμα να μην μπορούσαν να γίνουν διά ζώσης συμβούλια, παρ’ όλα αυτά απουσίασαν αδικαιολόγητα καταγγέλλοντας τον τρόπο διεξαγωγής του συμβουλίου.
Η δεύτερη αυτή άρνησή τους να παρουσιαστούν προκειμένου να υπάρξει απαρτία και να ληφθούν αποφάσεις για μείζονα και άμεσα θέματα με ανάγκασε, εν όψει του κινδύνου να χαθεί πολύτιμος χρόνος, να ζητήσω από τον πρόεδρο του Δ.Σ. να καλέσει τους συμβούλους σε διά ζώσης συνεδρίαση αφού πρώτα είχα εξασφαλίσει αυστηρότερα μέτρα προφύλαξης. Την απόφασή μου αυτή χαιρέτισε και μάλιστα πομπωδώς ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Μερκούρης. Δυο ώρες πριν την έναρξη της προγραμματισμένης συνεδρίασης ο κ. Δριμής κατήγγειλε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου τον τρόπο διεξαγωγής της συνεδρίασης. Ποιος; Ο κ. Δριμής, που δεν παρουσιαζόταν στα διά περιφοράς συμβούλια και πίεζε να γίνουν διά ζώσης. Αραγε ο κ. Μερκούρης, που στις 10 Νοεμβρίου πανηγύριζε για το διά ζώσης συμβούλιο, γιατί δεν εμφανίστηκε χθες;
Αγαπητοί συμπολίτες μου,
Θέλω να γνωρίζετε ότι δέχομαι τεράστιο πόλεμο. Δεν θέλουν να προοδεύσει ο δήμος επί των ημερών μου για να μην φανεί η απραξία τους τόσα χρόνια. Νομίζω με την χθεσινή τους στάση απογυμνώθηκαν στα μάτια σας.
Δυστυχώς ένας στρεβλός νόμος που έπρεπε να δημιουργήσει κουλτούρα συνεργασίας έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από κάποιους προκειμένου να προβάλλουν εμπόδια στην λειτουργία του δήμου. Επικεφαλής παρατάξεων που διακήρυτταν την αγάπη τους για την Τριφυλία προσπαθούν με κάθε τρόπο να προβάλουν εμπόδια στη λειτουργία του δήμου.
Επισημαίνω ότι μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης των τελευταίων συνεδριάσεων ήταν η συνέχιση της των έργων της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας. Αραγε τι έχουν να πουν στους καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής αυτής οι κύριοι της αντιπολίτευσης; Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι δεν χτυπούν εμένα προσωπικά, αλλά με την στάση τους, ακόμα και από την θέση της αντιπολίτευσης, συνεχίζουν να κρατούν πίσω τον δήμο. Δεν θα τους περάσει. Έχετέ μου εμπιστοσύνη. Ο,τι υποσχέθηκα θα το κάνω πράξη παρά τον πόλεμο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.
Καλώ τους επικεφαλής των παρατάξεων να δείξουν υπευθυνότητα και να βοηθήσουν ως οφείλουν στην λειτουργία του δήμου. Δεν τους ζητώ να συμφωνούν μαζί μου, απαιτώ όμως να μην λειτουργούν ενάντια των συμφερόντων του δήμου και των πολιτών του.
Έκρινα σκόπιμη αυτή την ανακοίνωση προκειμένου ο λαός της Τριφυλίας να γνωρίζει ποιοι πασχίζουν για τη ανάπτυξη του δήμου μας και ποιοι από μικροπολιτική σκοπιμότητα θέλουν να σταθούν εμπόδιο στην σωστή λειτουργία και την ανάπτυξή του.
Σας γνωρίζω ότι η αγάπη μου για τον τόπο είναι πολύ μεγάλη και τίποτα δεν με σταματάει. Οι συνεργάτες μου κι εγώ προχωράμε και σας θέλουμε δίπλα μας για το καλό της Τριφυλίας μας».


NEWSLETTER