Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020 12:50

Σταματά προσωρινά η πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας

Σταματά προσωρινά η πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας

Να σταματήσει προσωρινά η πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας, στους δρόμους που είχε εγκριθεί το καλοκαίρι, αποφάσισε χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου.

Η αιτιολογία για την άρση της πεζοδρόμησης, κόντρα στην εισήγηση του Τμήματος Συγκοινωνιών και Κυκλοφορίας του δήμου, ήταν το κλείσιμο των καταστημάτων και της περιοχής, λόγω των υγειονομικών μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό. Δηλαδή, επειδή δεν λειτουργούν τα καταστήματα, μπορούν να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα.
Να παραμείνει η πεζοδρόμηση ζήτησε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς, προκειμένου, όπως είπε, να εμπεδωθεί στη συνείδηση των πολιτών η πλήρης πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου.
Αντίθετα, η επιτροπή παρέτεινε έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021 το μέτρο μείωσης του ορίου ταχύτητας στα 30 και στα 20 χιλιόμετρα την ώρα στον αστικό ιστό της πόλης: τα 30 χλμ. μεταξύ των κύριων οδών, όπου σχηματίζονται περιοχές που περιλαμβάνουν μόνο τοπικές οδούς και αυτές μπορούν να οριοθετηθούν ως περιοχές ήπιας κυκλοφορίας ή δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, και τα 20 χλμ. έξω από σχολεία.
Ο Δ. Φαββατάς ζήτησε να επανέλθει και να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα το μέτρο της μονοδρόμησης των οδών Αύρας και Μεσογείων στην Ανατολική Παραλία της Καλαμάτας.