Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021 09:22

Δήμος Καλαμάτας: Με αργούς ρυθμούς προχωρούν οι πολεοδομικές μελέτες 

Γράφτηκε από την
Δήμος Καλαμάτας: Με αργούς ρυθμούς προχωρούν οι πολεοδομικές μελέτες 

Με αργούς ρυθμούς προχωρούν οι πολεοδομικές μελέτες που εκπονούνται εδώ και χρόνια στην πόλη της Καλαμάτας και σε κοινότητες του δήμου.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Μπασακίδη, σε σχέση με πέρσι υπάρχει πρόοδος, η οποία όμως, λόγω των γραφειοκρατικών ζητημάτων και της παθογένειας της σύνταξης αυτών των μελετών, δεν είναι η προσδοκώμενη – και γι’ αυτό κάθε χρονοδιάγραμμα κρίνεται παρακινδυνευμένο.
Με βάση αυτή την ενημέρωση, για κάθε μελέτη και πράξη εφαρμογής που εκπονούνται, σημειώνουμε:
- Σχέδιο πόλης Κηπούπολης: Εχει ολοκληρωθεί και η πράξη εφαρμογής και έχει ανατεθεί από τον Δεκέμβριο η καταχώρηση της πράξης στο Κτηματολόγιο. Με την ολοκλήρωση της καταχώρησης - εγγραφής, θα κινηθεί η διαδικασία για την πληρωμή των επικειμένων και το 2022 προγραμματίζεται η διάνοιξη των δρόμων.
- Πολεοδόμηση περιοχής Ανατολικής Παραλίας: Εγινε ο διαγωνισμός και κατατέθηκαν 4 προσφορές. Η επιτροπή διαγωνισμού ελέγχει τα δικαιολογητικά. Θα ακολουθήσει το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.
- Πράξη εφαρμογής πυκνοδομημένων Ανατολικής Παραλίας: Ολοκληρώνεται η διαδικασία καταχώρησης της πράξης στο Κτηματολόγιο, που αφορά το νομικό μέρος. Το τεχνικό έχει ολοκληρωθεί. Αυτή η διαδικασία που έχει καθυστερήσει, θα λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή εδώ και χρόνια.
- Σημειακές τροποποιήσεις του ΓΠΣ: Ελέγχονται τα επικαιροποιημένα δικαιολογητικά του αναδόχου, προκειμένου να αναδειχθεί οριστικά και να ξεκινήσει η σύνταξη των τροποποιήσεων.
- Πράξη εφαρμογής Ασπροχώματος: Εχει γίνει η πρώτη ανάρτηση της πράξης και εξετάζονται οι ενστάσεις που είναι γύρω στις 200. Θα ακολουθήσει δεύτερη ανάρτηση με την αποδοχή ή την απόρριψη των ενστάσεων.
- Πολεοδομική μελέτη Βέργας: Βρίσκεται στο Συμβούλιο Επικρατείας για να πάρει ΦΕΚ η έγκριση της πολεοδομικής μελέτης. Θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός για τη σύνταξη της πράξης εφαρμογής.
- Πολεοδομική μελέτη και πράξη εφαρμογής Μικρής Μαντίνειας: Είναι στον επίτροπο για τον προσυμβατικό έλεγχο η σύμβαση με τον ανάδοχο, που θα ολοκληρώσει την πολεοδομική μελέτη και θα συντάξει την πράξη εφαρμογής.
Γ.Σ.


NEWSLETTER