Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 09:41

Παραίτηση Αναστασόπουλου από το Σύνδεσμο για σκουπίδια

Την παραίτησή του θα υποβάλει ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος από πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΣΔΙΣΑ) νομού Μεσσηνίας, στην προγραμματισμένη για αύριο στις 7 το βράδυ συνεδρίαση της διοίκησης του Συνδέσμου.



Η παραίτηση του Στ. Αναστασόπουλου έρχεται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποίαν παραμένουν σε εκκρεμότητα σημαντικά ζητήματα -μεταξύ των οποίων η υλοποίηση της ενδιάμεσης λύσης διαχείρισης των σκουπιδιών, η οποία αναφορικά με τη Μεσσηνία προβλέπει χωροθέτηση κομποστοποιητή και δεματοποιητή στο Παλιοροβούνι.
Οι λόγοι που οδήγησαν τον δήμαρχο Μεσσήνης στην απόφασή του αυτή δεν έχουν γίνει γνωστοί, ενώ δεν έχει υπάρξει ούτε κάποια σχετική πληροφορία.
Ωστόσο, εκτιμώντας κανείς την μέχρι τώρα πορεία του Συνδέσμου δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ο δήμαρχος ενδεχομένως οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση πιθανότατα λόγω της ασυνέπειας των υπόλοιπων δήμων να συνεισφέρουν οικονομικά στον Σύνδεσμο.
Το συγκεκριμένο θέμα, ο Στ. Αναστασόπουλος έχει θίξει όχι σε λίγες συνεδριάσεις του ΕΣΔΙΣΑ, παρατηρώντας ότι ουσιαστικά μόνο ο Δήμος Μεσσήνης είναι συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντι στον Σύνδεσμο.
Αλλωστε, και η ημερήσια διάταξη στη αυριανή συνεδρίαση είναι αρκούντως αποκαλυπτική, καθώς τα 3 από τα 5 θέματά της άπτονται της οικονομικής κατάστασης του Συνδέσμου -και ειδικότερα, "παραλαβή έκθεσης ορκωτού λογιστή για την αποτίμηση της περιουσιακής κατάστασης του Συνδέσμου και τη χρήση του 2012, έγκριση απολογισμού 2012" και "ανεξόφλητες εισφορές μελών, οφειλές ανελαστικών δαπανών".
Β.Γ.Μ.