Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 16:16

Δήμος Πύλου - Νέστορος: Ξεκίνησαν εργασίες αναβάθμισης παιδικών χαρών

Δήμος Πύλου - Νέστορος: Ξεκίνησαν εργασίες αναβάθμισης παιδικών χαρών

Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες αναβάθμισης των παιδικών χαρών του Δήμου Πύλου-Νέστορος, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ”, αλλά και ιδίους πόρους.

Τις εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής των παιδικών χαρών στις Κοινότητες Χαρακοπιού και Μεθώνης επισκέφθηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας, δηλώνοντας ότι “η ψυχαγωγία και η ασφάλεια των παιδιών, καθώς και η εξασφάλιση προσβασιμότητας σε ΑμεΑ, παραμένει υψηλή προτεραιότητα της δημοτικής αρχής. Εχοντας υπόψη μας τη νομοθεσία και τα κριτήρια λειτουργίας που πρέπει να πληρούν οι παιδικές χαρές, προχωράμε στην αναβάθμισή τους. Οι εργασίες ξεκινούν σήμερα, με σκοπό την εξασφάλιση πιστοποίησης 7 παιδικών χαρών στο δήμο μας, για να μπορούν τα παιδιά να χαίρονται τις εξωτερικές δραστηριότητες και να ψυχαγωγούνται με ασφάλεια”.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, έχει προγραμματιστεί η αναβάθμιση στις παιδικές χαρές Χώρας, Σουληναρίου, Αμπελόφυτου, Βασιλιτσίου και Μεσοπόταμου, ενώ παρεμβάσεις αναμένεται να υλοποιηθούν και σε άλλες παιδικές χαρές του δήμου, στο πλαίσιο νέων συμβάσεων.