Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 14:01

Απάντηση Παναγιωτοπούλου σε Λεβεντάκη και Κατσίβελα

Απαντήσεις στις χθεσινές ανακοινώσεις τόσο του δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη όσο και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτη Κατσίβελα δίνει η επικεφαλής της παράταξης «Τριφυλία Πρωταγωνίστρια» Χάιδω Παναγιωτοπούλου.

Στον μεν Π. Κατσίβελα απαντά ότι συνεργάστηκε με τη δημοτική αρχή αφήνοντας στην άκρη εγωισμούς, προσωπικές πικρίες και αντιπαραθέσεις, και διαχώρισε τη θέση της όταν διαπίστωσε ότι ήταν αδύνατη η συμπόρευση. Καταλογίζει στον κ. Κατσίβελα ότι δεν έμεινε στην Τριφυλία, αλλά πήγε σε κρατική θέση, και πως ο λαός της Τριφυλίας είναι αυτός που πήρε τα κλειδιά από αυτόν και τα έδωσε στον κ. Λεβεντάκη.
Επίσης απαντά και στο δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη λέγοντας πως με δική του ευθύνη δεν έχει κατατεθεί για ψήφιση ο προϋπολογισμός από τις 15 Νοεμβρίου, και αναρωτιέται πώς λειτουργεί ο δήμος μετά τις 31 Δεκεμβρίου. Του καταλογίζει ότι όρισε την συνεδρίαση καθημερινή ημέρα και ώρα εργασίας για τους περισσότερους και τον καλεί να αναλογιστεί τις δικές του ευθύνες και να μη δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις επιρρίπτοντάς τες στους άλλους.
Αναλυτικά η κ. Παναγιωτοπούλου αναφέρει:
«Η παράταξή μου πιστή στις αρχές της, συναισθανόμενη την ευθύνη που της αναλογεί από το εκλογικό αποτέλεσμα έως και σήμερα, ασκεί τα καθήκοντά της με συνέπεια στο μέτρο και στη δυνατότητα που έχει, από τη θέση που την έφερε η εκλογική διαδικασία. Με αιτιολογημένη κριτική στάση στο γίγνεσθαι του δήμου μας, χωρίς προσωπικές αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις, ύβρεις και συκοφαντίες.
Η στάση ευθύνης απέναντι στις δημοκρατικές διαδικασίες, σε μια νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή και στην πλειοψηφία του κόσμου που την εξέλεξε, είναι ως παράταξη της αντιπολίτευσης “Να συνεργαστείς, αφήνοντας στην άκρη εγωισμούς, προσωπικές πικρίες και προσωπικές αντιπαραθέσεις”.
Αυτό έπραξα με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που ο κόσμος της Τριφυλίας μου έδωσε, με σκοπό να συνδιαμορφώνουμε, με όλες τις συνεργαζόμενες παρατάξεις και την δημοτική αρχή από κοινού, τις αποφάσεις που θα στέριωναν την αρχή να καλύτερο μέλλον του τόπου μας και των Τριφυλίων Πολιτών.
Όταν διαπίστωσα ότι η συνεργασία μου με την δημοτική αρχή δεν αποφέρει τους προσδοκώμενους από εμένα και την παράταξή μου καρπούς για τον τόπο μας, ότι πολλά αντικειμενικά δεδομένα μάς χωρίζουν και ότι είναι αδύνατη η μεταξύ μας συμπόρευση και συνδιαμόρφωση των αποφάσεων, διαχώρισα τη θέση μου ξεκάθαρα, με γνώμονα το καλό του δΔήμου. Παρέμεινα πιστή στα δημοτικά μου καθήκοντα, επιστρέφοντας παράλληλα στην δουλειά μου - στη μαχόμενη δικηγορία την οποία ασκώ ανελλιπώς από το έτος 1999, χωρίς να έχω καμία ανάγκη να ‘βολευτώ’ όπως κάποιοι γνωστοί – άγνωστοι έσπευσαν συκοφαντώντας με, να διαδώσουν, γιατί όπως λέει ο Ν. Καζαντζάκης: “δεν ζυγιάζω, δε μετρώ, δε βολεύομαι, ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι”.
Βεβαίως και είμαι ανοιχτή σε κάθε καλοπροαίρετη κριτική για όποια θέματα ψήφισα στο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό και μόνο σκοπό, το δημόσιο συμφέρον και την εύρυθμη λειτουργία του δήμου και των υπηρεσιών του.
Όμως δεν δικαιούται κανένας να με κρίνει για τις αποφάσεις, τις επιλογές και τις πράξεις της δημοτικής αρχής, στις οποίες δεν μετείχα, δεν μετέχω και ούτε έχω κάποια αρμοδιότητα να μετέχω, και όποιος τυχόν το κάνει είναι συκοφάντης και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.
Τέλος δεσμεύομαι να στηρίξω τη όποια πρόταση της δημοτικής αρχής με βρίσκει σύμφωνη και να αντιταχθώ σθεναρά σε οποιαδήποτε άλλη εκτιμώ ότι δεν αποτελεί την βέλτιστη λύση στα προβλήματα των πολιτών και την ευρύτερη ανάπτυξη του τόπου μας.

Υ.Γ. Τα κλειδιά του κάθε δήμου τα δίνει μόνο ο λαός που ψηφίζει. Αναλογιστήκατε ποτέ κ. Κατσίβελα γιατί ο λαός της Τριφυλίας τα πήρε τα κλειδιά από εσάς και τα έδωσε στο νυν δήμαρχο, κ. Γ. Λεβεντάκη; Από εσάς τα πήρε τα κλειδιά του δήμου ο κ. Λεβεντάκης και από κανέναν άλλο. Αν ακόμα δεν έχετε καταλάβει ούτε αυτό, προφανώς είτε σε σύγχυση είτε προσπαθείτε να δημιουργήσετε σύγχυση, για να αποποιηθείτε τις ευθύνες σας.
Και δύο τελευταία ερωτήματα :
- Γιατί δεν μείνατε στο Δήμο Τριφυλίας κ. Κατσίβελα και μετοικήσατε στην Αθήνα, εργαζόμενος σε κρατική θέση, όπως είχατε πράξει και στο παρελθόν που είχατε μετοικήσει στην Πάτρα σε άλλη κρατική θέση, αφού σας πονάει τόσο πολύ ο τόπος σας, οι Γαργαλιάνοι;
- κ. Δήμαρχε, όπως γνωρίζετε ο προϋπολογισμός του δήμου για το έτος 2021 εκ του νόμου (άρθρο 77 παρ. 7 του Ν. 4172/2013) με δική σας ευθύνη θα έπρεπε να κατατεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο ως την 15 Νοεμβρίου του έτους 2020 και να έχει ολοκληρωθεί έως τέλος Δεκεμβρίου του έτους 2020. Εφόσον γνωρίζετε τα ανωτέρω και επιπλέον γνωρίζετε πολύ καλά ότι χωρίς προϋπολογισμό, όπως ο ίδιος αποδέχεστε στην ανακοίνωσή σας, είναι αδύνατη η εύρυθμη λειτουργία του δήμου και η εκτέλεση των έργων, γιατί έχετε καθυστερήσει να φέρετε προς ψήφιση το τεχνικό πρόγραμμα και ακολούθως τον προϋπολογισμό του δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο τρεις ολόκληρους μήνες τώρα; Μετά την 31η Δεκεμβρίου, πώς λειτουργεί άραγε ο Δήμος Τριφυλίας χωρίς να έχει ψηφιστεί το τεχνικό πρόγραμμα και χωρίς να έχει ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του έτους 2021; Επιπλέον γιατί για μια τόσο σημαντική συνεδρίαση τόσο καθυστερημένα την ορίσατε πρωινή εργάσιμη ώρα; Οι περισσότεροι από εμάς εργαζόμαστε κύριε δήμαρχε! Αναλογιστείτε τις δικές σας ευθύνες και μη δημιουργείτε εσφαλμένες εντυπώσεις επιρρίπτοντας τις δικές σας ευθύνες σε εκείνους που δεν τους αναλογούν».