Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 12:16

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Μόνιμη δύναμη ΟΠΚΕ και κάμερες κατά παραβατικότητας

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Μόνιμη δύναμη ΟΠΚΕ και κάμερες κατά παραβατικότητας



“Το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο κατά της παραβατικότητας, που θα εγκαινιαστεί μέσα στο Μάρτιο, θα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες” δήλωσε ο αντιδήμαρχος Γ. Φάβας το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με τηλεδιάσκεψη, απαντώντας σε ερώτηση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Δ. Φαββατά. Ανέφερε ότι “και με τις κάμερες που θα μπουν, θα εντοπίζονται οι παραβατικές συμπεριφορές. Θα διεκδικήσουμε να γίνει μόνιμη η δύναμη της ΟΠΚΕ, είτε είναι 15 είτε 25”.
Ενημερώνοντας για την πορεία του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου κατά της παραβατικότητας, ο κ. Φάβας είπε, μεταξύ άλλων, πως “ο δήμαρχος το θέμα της παραβατικότητας το έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα. Πήγε μαζί με προέδρους στον υπουργό και εξασφάλισε το έργο, που θα βοηθήσει πάρα πολύ. Διατηρούνται τα 30 άτομα της ΟΠΚΕ που αστυνομεύουν τις επικίνδυνες περιοχές. Εχουν μειωθεί οι παραβατικές συμπεριφορές, οι υπαίτιοι σε 3-4 ημέρες συλλαμβάνονται και οδηγούνται στη Δικαιοσύνη”.
Στην ερώτησή του ο κ. Φαββατάς ανέφερε ότι “αν και ο Δήμος Καλαμάτας τήρησε στο ακέραιο τις προβλεπόμενες από το μνημόνιο (με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) υποχρεώσεις του, εντούτοις η ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην πόλη μας έμεινε μόνον στα χαρτιά. Παρά τις διαβεβαιώσεις σας, ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας θα ενισχυθεί με 20 άτομα τουλάχιστον, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν προβλέπεται σύμφωνα με την ανακοίνωση των μεταθέσεων από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καμία καινούρια τοποθέτηση αστυνομικών στην περιοχή μας. Συνεπώς, ο δήμος οφείλει να θέσει το συγκεκριμένο θέμα σε άμεση προτεραιότητα και να απαιτήσει την υλοποίηση του παραπάνω μνημονίου”.
Ο κ. Φαββατάς ρώτησε “τι προτίθεται να πράξει η δημοτική αρχή, ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών σε όλο το δήμο, και ειδικότερα στις τοπικές κοινότητες των πρώην Δήμων Αριος, Αρφαρών και Θουρίας, όπου το πρόβλημα της παραβατικότητας είναι εξαιρετικά οξύ”.
Γ.Σ.