Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 09:00

Απάντηση Καρβέλα σε Καφαντάρη: “Πολιτικό παιχνίδι παραπληροφόρησης”

Γράφτηκε από την
Απάντηση Καρβέλα σε Καφαντάρη: “Πολιτικό παιχνίδι παραπληροφόρησης”

 

Για “εντελώς ανυπόστατες, ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες” και για “πολιτικό παιχνίδι της παραπληροφόρησης και του εντυπωσιασμού”, κατηγορεί τον τέως δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, απαντώντας σε ανοιχτή επιστολή του.

Στην επιστολή αυτή ο κ. Καφαντάρης καλούσε “τη δημοτική αρχή Πύλου - Νέστορος άμεσα να ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες για τις απαλλαγές από δημοτικά τέλη λόγω κορονοϊού, που έπρεπε να είχαν γίνει την άνοιξη του 2020, έστω και μετά από πολλούς μήνες”.

Στην απάντησή του προς τον κ. Καφαντάρη, “σχετικά με την εφαρμογή των ευεργετικών διατάξεων, λόγω της πανδημίας του Covid-19 σε πληττόμενες επιχειρήσεις”, ο δήμαρχος Π. Καρβέλας σημειώνει: “Σήμερα κυκλοφόρησε επιστολή του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Ελπίδας» κ. Δημητρίου Καφαντάρη, με εντελώς ανυπόστατες, ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες, προκειμένου ο ίδιος να πράξει δήθεν το χρέος του έναντι της κοινωνίας, και συγκεκριμένα έναντι του επιχειρηματικού κόσμου του δήμου μας, και να υποστηρίξει το πολιτικό του παιχνίδι, που δεν είναι άλλο από αυτό της παραπληροφόρησης και του εντυπωσιασμού.

Απαντώ λοιπόν με στοιχεία, αλλά και προς αποκατάσταση της αλήθειας για την ενημέρωση των συμπολιτών μας, ως εξής: Σας ενημερώνουμε ότι ο δήμος μας από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του Covid-19, έχει σταθεί δίπλα στις πληττόμενες επιχειρήσεις σύμφωνα με τις εκδοθείσες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Αυτό καταδεικνύεται από το γεγονός ότι άμεσα μέσω των αρμοδίων συλλογικών μας οργάνων (Οικονομική Επιτροπή και Δημοτικό Συμβούλιο) λήφθηκαν οι σχετικές αποφάσεις που αφορούν στη στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί οικονομικά, από την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων αποτροπής διασποράς του κορονοϊού και πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στις ευεργετικές διατάξεις απαλλαγής.

Επιπρόσθετα, σας ενημερώνουμε ότι πλήθος επιχειρήσεων έχουν ήδη κάνει χρήση των ανωτέρω ευεργετικών διατάξεων και έχουν λάβει πλήρη ενημέρωση από το αρμόδιο Τμήμα Εσόδων του δήμου μας. Συνεπώς, όσα αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. πρωτ 1698/17-02-2021 επιστολή είναι ανυπόστατα, ψευδή, συκοφαντικά και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Ως εκ τούτου, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι η παρούσα δημοτική αρχή στηρίζει έμπρακτα τον επιχειρηματικό κόσμο του δήμου μας και δεν επιτρέπουμε το πισωγύρισμα σε άλλες εποχές, που διαχωρίζονταν οι επιχειρηματίες σε αμνούς και ερίφια”.


NEWSLETTER