Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 08:50

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Ανάκληση απόφασης για πλατεία Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από την
Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Ανάκληση απόφασης για πλατεία Γαργαλιάνων

Την ανάκληση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για κατάθεση πρότασης στο Πράσινο Ταμείο με σκοπό την ανάπλαση της πλατείας των Γαργαλιάνων αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Η απόφαση πάρθηκε στην επεισοδιακή συνεδρίαση της προηγούμενης Τρίτης μέσω τηλεδιάσκεψης, η οποία διακόπηκε, και όπως φαίνεται από το πρακτικό της απόφασης που δημοσιεύτηκε στη “Διαύγεια” του δήμου συνεχίστηκε με ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Πιο συγκεκριμένα η απόφαση που πάρθηκε αναφέρει: «Να μην υποβληθεί η συγκεκριμένη πρόταση ανάπλασης της κεντρικής πλατείας των Γαργαλιάνων
στο Πράσινο Ταμείο και σε κανένα πρόγραμμα. Να ανακληθεί η σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Να αναζητηθεί και να προταθεί για χρηματοδότηση άλλος χώρος στη πόλη των Γαργαλιάνων (περιβάλλων χώρος Τουριστικού Ξενώνα, περιοχή κέντρου πλην πλατείας, κ.λπ.), ο οποίος θα προκύψει μετά από διαβούλευση και σχετική πρόταση του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Γαργαλιάνων. Να συντηρεί και να βελτιώνει την κατάσταση της πλατείας η δημοτική αρχή, με ιδίους πόρους και
να μη διαθέτει γι’ αυτό το σκοπό χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά ή άλλα προγράμματα με τα οποία μπορούν να καλυφθούν άλλες ανάγκες και προτεραιότητες».
Την πρόταση αυτή να σημειώσουμε ότι την κατέθεσε ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος εκ μέρους και των 19 συμβούλων που είχαν ζητήσει την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αυτό το θέμα.
Υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης ψήφισαν οι: Αγγελής Κοροβίλας, Παναγιώτης Αλευράς, Παναγιώτης Κατσίβελας, Γιάννης Μερκούρης, Χαράλαμπος Καναλουπίτης, Γιάννης Κατσούλας, Χάιδω Παναγιωτοπούλου, Μαρία Πανουσιοπούλου, Θεόδωρος Αντωνόπουλος, Ιωάννης Αδρακτάς, Σταματία Αλεξοπούλου, Παναγιώτης Τσαφράς, Παναγιώτης Τσίγγανος, Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, Μάγδα Καμπύλη-Ανδρινοπούλου, Δημήτρης Δριμής, Σαράντος Κουκούμης.


NEWSLETTER